(Dallas) / KANDŽIJA - Narodnjaci

Image

Stiglo nam je još jedno pažnje vrijedno hip-hop ime koje zasad ipak ne prelazi razinu obećavajućeg.

7.6.2009.
12:33
VOYO logo

Dani ponosa i slave hrvatskog hip-hopa daleko su iza nas, ali u posljednje vrijeme pojavila se nekolicina izvođača u kojima bi se mogli skrivati potencijalni nasljednici Ede ili TBF-a.

Jedan od  takvih je i mladi Kandžija koji preko ogoljenih ritmova povremeno iskazuje rijetko viđeno "oko za detalje" i izniman storytelling talent. Na "Narodnjacima" takvi su trenuci još uvijek češće iznmika, nego pravilo, ali "Na Valentinovo" i "U trendu" pružaju dosta jasan pogled u bolju budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glazbenom smislu nedostaje mu "malo mesa" pošto dio pjesama zvuči kao malo ozbiljnija demo snimka, a taj bi se hendikep najlakše riješio okupljanjem pratećeg benda i čim većim oslanjanjem na žive instrumente. Tekstualno, momku se nema previše toga za zamjeriti iako na "Betmen" i "Urbana seljačina" pomalo iritira opsesivnom potrebom da pod svaku cijenu bude smiješan.

Da rezimiramo, nakon Dječaka stigao nam je još jedan obećavajući hip-hop projekt iako će, za razliku od splitske trojke, za velike stvari biti potrebno još dosta posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo