Kanal koji prijeti zarazom

Leševi raspadnutih kućnih ljubimaca, strvine svinja i mnoštvo raznog otpada puni kanal uz cestu Bršadin - Pačetin.

1.2.2011.
21:07
VOYO logo

Kanal uz cestu Bršadin – Pačetin pun je strvina. To je mjesto gdje mještani bacaju smeće ili ostavljaju nepoželjne kućne ljubimce.

"Često ovuda prolazim i nalazim napuštene pse. Nedavno sam pronašao devet promrzlih i izgladnjelih štenaca. No, najviše se zgrozim kada vidim životinjske lešine bačene u kanal Veliki presjek koji južnije utječe u Vuku i sve te nečistoće i zaraze prenosi vodom. Jednom sam na ovoj cesti vidio kamion za dostavu i vozača kako izbacuje neke kutije u polje uz cestu, vjerojatno nešto čemu je istekao rok trajanja. Pokušao sam zapisati tablicu, ali mi je umaknuo", kaže Boro Brdar, policajac iz Pačetina, koji je ogorčen što na šljunčari koja spaja Pačetin, Tordince i Nuštar često nalazi uginule ili napuštene životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazuje odbačene strvine svinja u kanalu odmah uz most, a u vodi se nazire još nekoliko raspadnutih lešina i mnoštvo vreća sa smećem. U nekim vrećama se naziru crijeva, koža i dlake, vjerojatno sa svinjokolje. Kilometar dalje prema Pačetinu, uz cestu je netko bacio uginulog šarplaninca, a tu je razbacana i razna ambalaža i kosti jer psi lutalice ovdje dolaze i hrane se lešinama postajući i nesvjesno, žarište moguće zaraze.

"Tu vjerojatno strvine i smeće donose ljudi iz sva tri okolna sela, ali je teško pronaći krivca jer prije nego ih bace odrežu markicu prema kojoj bi mogli biti otkriveni", kaže Boro Brdar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U općini Trpinja pod koju spada i šljunčara, kažu imaju komunalnog redara i njegov je posao upravo nadziranje kanala i onemogućavanje stvaranja divljih deponija.

"Nismo dobili dojavu o ovom slučaju, ali sada ću poslati komunalnog redara da provjeri i poduzme što je u našoj nadležnosti. Pozivam građane neka nam dojavljuju o ovakvim slučajevima jer je to naš posao", kaže donačelnik Općine Trpinja Svetislav Mikerević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo