ANALIZIRAO MINUTAŽU / Kanadski znanstvenik 'dokazao': novi 'Star Wars' je kopija originala iz 1977.

Image
Foto: YouTube

Ruths je napravio znanstvenu analizu filma "Sila se budi" i zaključio kako se određeni likovi na velikom platnu pojavljuju jednaki broj minuta kao njihovi 38 godina stari prethodnici te čak dijele i identičan broj zajedničkih scena

6.3.2016.
14:45
YouTube
VOYO logo

Derek Ruths, znanstvenik s kanadskog sveučilišta McGill, "dokazao" je ono o čemu se priča već mjesecima - novi "Ratovi zvijezda" kopija su originala iz 1977. godine.

Ruths je napravio znanstvenu analizu filma "Sila se budi" i zaključio kako se određeni likovi na velikom platnu pojavljuju jednaki broj minuta kao njihovi 38 godina stari prethodnici te čak dijele i identičan broj zajedničkih scena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istini za volju, njegove paralele mnogima će zvučati pomalo suludo pošto je izračunao kako se Rey, nova nada Jedi vitezova, u "sedmici" pojavljuje koliko i Darth Vader u "Novoj nadi", dok je Kylo Ren, odmetnuti sin Hana Sola i princeze Leie, preuzeo minutažu od Obi-Wan Kanobija.

Također, interakcije Rena i Rey traju koliko i zajedničke scene Obi-Wana i Dartha Vadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom istraživanja nismo ulazili u osobine likova, već smo samo izmjerili njihove interakcije i učestalost pojavljivanja", objasnio je Derek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo