KAMPANJA JE OTIŠLA PREDALEKO, ŠKARE OŽBOLT TUŽILA FILIPOVIĆA: / 'Platio je daljnje širenje svojih laži na Facebooku'

Image

Vesna Škare Ožbolt je predala tužbu protiv Davora Filipovića zbog klevetanja i širenja laži

12.5.2021.
8:50
VOYO logo

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, Vesna Škare Ožbolt predala je tužbu protiv protukandidata iz redova HDZ-a Davora Filipovića zbog klevetanja i širenja laži, a potom se obratila medijima.

"Danas sam odlučila pokrenuti kazneni postupak podnošenjem privatne tužbe protiv Filipovića iz razloga što je platio daljnje širenje svojih laži na Facebooku. Naime, Davor Filipović je nekoliko puta izjavio da sam na sučeljavanju izjavila da ću podržati Tomislava Tomaševića u drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu izjavu je još platio, kako bi takva laž došla do što većeg broja ljudi. Prema statistici i prema onome što sam vidjela na Facebooku, poslao je to na 500.000 do milijun ljudi u Gradu Zagrebu. To se zove kleveta bez obzira što smo u kampanji, bez obzira što se svakojake riječi izgovaraju, ovo je nedopušten način komuniciranja, pokušaja utjecaja na birače i dolazak do svakog birača pojedinačno plaćenim oglasima.

Ovo se još nije dogodilo da se u vrijeme kampanje podnosi tužba za klevetu. Ja sam to učinila, zato što je Davor Filipović svojim ponašanjem potpuno zaprljao ovu kampanju, ne govoreći o svom programu, jer očito je njegov jedini program tvornica cjepiva, drugog programa nema", prenosi N1 riječi Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
VESNA ŠKARE OŽBOLT DIŽE KAZNENU PRIJAVU PROTIV PROTUKANDIDATA: /

'To su ozbiljne stvari, to nije samo kampanja'

Image
VESNA ŠKARE OŽBOLT DIŽE KAZNENU PRIJAVU PROTIV PROTUKANDIDATA: /

'To su ozbiljne stvari, to nije samo kampanja'

Lažna anketa

Dodala je i kako je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, zbog telefonske ankete koju netko provodi, a u kojoj se građane koji kažu da će glasati za nju suočava s lažima.

"Jučer mi je jedna žena poslala poruku na Facebooku kako su nju zvali anketari, rekla je da su je zvali sa skrivenog broja. Teze koje se iznose u takvoj telefonskoj kampanji su iste one koje o meni širi Filipović", zaključila je Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo