nakon odbijenice 'gazda' / Kampanja bez plesa i pjesme: istražili smo hoće li se uopće pjevati na predizbornim skupovima!

Na SDP-ovim skupovima do sada su uglavnom odzvanjali rockerski zvuci, a želja za okretanjem ploče, ovaj put nije uspjela

22.8.2016.
18:47
VOYO logo

Iako je Narodna koalicija na predizbornim skupovima najavila i glazbu koju voli narod, poznati tamburaški sastav Gazde otkazao je najavljene koncerte.

"Poštujemo pravo na različita politička stajališta među svojom publikom i nećemo se na taj način dovoditi u politički kontekst. Nažalost, politika je očito podijelila i naelektrizirala ovo malo ljudi u Hrvatskoj, a mi bar želimo poručiti svojoj publici da želimo ostati van toga", priopćile su Gazde. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SDP-ovim skupovima do sada su uglavnom odzvanjali rockerski zvuci, a želja za okretanjem ploče, ovaj put nije uspjela. O svemu se na Facebooku oglasio SDP-ov Gordan Maras.

"Naši politički suparnici opet igraju prljavo, oni poslove odrađuju preko noći. Tko stoji iza pritisaka na Gazde da odustanu od nastupa? Nećemo dozvoliti da se Hrvatskom upravlja rođačkim vezama", napisao je Maras na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frontmen Gazda, Marko Bujanović za RTL poručuje da nastup nitko nije zabranio i da se nada da ih Narodna koalicija razumije. 

U HDZ-ovim kampanjama do sada su nastupala zvučna imena - tko će suparnicima pjevati, kažu, uopće ih ne zanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine neće biti velikih skupova. Sredstva su ograničena. Oni koji budu nastupakli za nas, učint će to kao gestu ili uz minimalnu naknadu", istaknuo je Andrej Plenković.

Iz Stranke rada i solidarnosti poručili su da novac neće trošiti na bendove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo prakticirati ono što rade pojedine stranke koje svoje članove ili simpatizere voze u autobusima od mjesta do mjesta i fingiraju neke velike skupove potpore. Mislim da to nije primjereno ovom vremenu", rekao je šef izbornog stožera Stranke rada i solidarnosti Ivica Lovrić. 

Na predizborne skupove ni Most neće pjevajući. Razlog - skroman budžet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo