Uzrokovao tešku nesreću / Kamenički na ispitivanju u DORH-u: Hoće li mu biti određen pritvor?

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kamenički je jučer odveden iz bolnice u policijsku postaju, trebao je biti ispitan, no ispitivanje je otkazano u zadnji trenutak

29.8.2018.
9:29
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

MarinKamenički (20), koji je prošlog tjedna, u teškoj prometnoj nesreći iznimno snažnim automobilom, usmrtio dvije žene u zagrebačkoj Ilici, danas bi trebao biti ispitan u zgradi Općinskog državnog odvjeništva u Zagrebu. Zatraži li se za njega određivanje pritvora, tada će i pred suca istrage, koji će odlučiti o tom eventualnom zahtjevu DORH-a.

Kako doznajemo, ispitivanje još nije počelo, iako je istekao rok od 24 sata za to otkad je predan pritvorskom nadzorniku. Sa suda doznajemo da će Kamenički danas ići pred suca istrage, no prije toga mora se obaviti ispitivanje u DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenički je jučer odveden iz bolnice u policijsku postaju, trebao je biti ispitan, no ispitivanje je otkazano u zadnji trenutak. Otišao je na noćni odmor u policijsku pritvorsku jedinicu na zagrebačke Oranice. Stoga bi iskaz trebao dati danas.

Logično je očekivati da će se braniti šutnjom, što je najčešća taktika obrane u ovoj fazi postupka. U prilog mu ide što nije bio pod utjecajem alkohola, nije ranije kažnjavan, ima samo 20 godina i vodio je udrugu koja je promicala - sve upravo suprotno od onog što mu se prošli tjedan dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Saslušanje u DORH-u odgođeno za sutra: Evo kolika kazna prijeti krivcu za nesreću na Ilici

>> FOTO Skrivio tešku prometnu nesreću: Kameničkog pustili iz bolnice i odveli ga u Heinzelovu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Strahoviti sudar na Ilici: 'Laura je ispala iz automobila, a preko nje je prešao drugi auto'

Podsjetimo, mladić koji je skrivio nesreću prošao je s lakšim ozljedama, dok su njegova suputnica kao i još jedna žena od silovitog udara poginule na mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga će utvrditi kolikom je brzinom vozio jer koliko je brzina automobila kojim je upravljao bila znatno veća od 100 kilometra na sat to bi se moglo okarakterizirati kao obijesna vožnja za što bi mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od tri do 12 godina. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo