Kalmeta se vozika u BMW-u vrijednom 135 tisuća eura

Automobil u kojem se vozi ministar prometa Božidar Kalmeta imitacija je luksuznog BMW-a M5.

23.3.2011.
11:20
VOYO logo

Ministra Božidara Kalmetu na terenu vozač vozi u BMW-u 5, M Style. Riječ je o limuzini iz 2008. koja je tada stajala oko 85 tisuća eura, što je, potvrđuju iz čak tri salona, uobičajena cijena za taj automobil. No također ističu kako je u njega ugrađeno oko 50 tisuća eura dodatne opreme.

"Sve je moguće, ali očito je riječ o vozilu u koje je mnogo uloženo. Sama oprema M doplaćuje se oko pet tisuća eura, a ostalo otpada na skupe detalje", otkriva zaposlenik tvrtke koja zastupa BMW u Hrvatskoj. Najjeftiniji komad dodatne opreme u takvom automobilu su tepisi i cijena im je 100 eura, sve ostalo skuplje je od 100 do 1.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovisi o kupcu, nekad prvi izbor diktira cijene. Ako se uzme izvedba u drvu, ne mogu se uzimati aluminijske lajsne", pojasnio je trgovac skupocjenih automobila za Jutarnji list.

Iako je riječ o astronomski skupom automobilu za jednog ministra, ljubitelji BMW-a izvedbu u kakvoj se Kalmeta vozi nazivaju imitacijom. Razlog za to je činjenica da vozilo vanjskim izgledom podsjeća na puno jači i sigurniji BMW M5. Stoga napominju da je suludo voziti imitaciju kad original stoji svega 20 tisuća eura više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva prometa navode kako je više sličnih automobila u voznim parkovima državnih institucija, a da je Kalmetin nabavljen operativnim leasingom. Dosad je pak otkriven samo jedan skuplji automobil kojim se voze državni dužnosnici, a riječ je Sanaderovu BMW-u 7, čija je cijena bila 4,2 milijuna kuna.

Vezani članci:

arti-201101070028006 arti-201011240757006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo