Kalmeta ostaje u Vladi

Izgleda da je HDZ odlučio braniti svog potpredsjednika stranke Božidara Kalmetu. Unatoč pritiscima oporbe i javnosti, neće završiti kao Damir Polančec.

9.12.2009.
13:38
VOYO logo

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang neizravno je u utorak najavio da će se ovog tjedna ipak održati saborska rasprava o Božidaru Kalmeti i da bi on mogao ostati ministar.

Na pitanje hoće li njegovoj izbornoj kampanji štetiti rasprava u Saboru o Kalmeti, Hebrang je odgovorio kako misli da neće jer "cijela Vlada ide za tim da tamo gdje postoji sumnja u kriminal da to raščišćavaju nadležne institucije, a ne politika", piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A kod Kalmete se isključivo radi o političkim prepucavanjima", izjavio je Hebrang na konferenciji za novinare.

Odgovor iz Vlade na pitanje Novog lista vezano uz zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Kalmeti sugerira da je i Kosor odlučila stati iza svog ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li i kada u Sabor poslati odgovor na SDP-ov zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Kalmeti, glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun odgovorio nam je da će "odgovor biti poslan na vrijeme u parlament".

Kako je malo vjerojatno da HDZ-ova Vlada u Sabor pošalje odgovor u kojem udovoljava zahtjevu oporbe, očito će Vlada stati iza svoga ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Damiru Polančecu nikada nije stigao u Sabor, nego je Polančec sam podnio ostavku.

HDZ si očito zbog unutarstranačkog mira ne može dopustiti odlazak još jednog ministra, i to samo mjesec dana kasnije, pa će Kalmeta preživjeti SDP-ov zahtjev, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912020334006 arti-200911300859006 arti-200911270278006

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo