KAKVE SU CIJENE ZEMLJIŠTA U HRVATSKOJ? / Metar kvadratni može se naći po cijeni od jednog eura

Image
Foto: PIXSELL

Prema portalu Crozilla.

2.7.2018.
20:19
PIXSELL
VOYO logo

Cijene građevinskih zemljišta razlikuju se diljem zemlje, pa se tako mogu naći ona zemljišta po cijeni od jednog eura po kvadratu, do onih koja stoje čak nekoliko tisuća eura po kvadratu.

Najviše stranih kupaca iz Njemačke

Potencijalni kupci najčešće su stranci, i to iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Prema portalu Crozilla.com, u svibnju su se najčešće tražila građevinska zemljišta u Zagrebu, Poreču, Zadru te na Krku, dok su strani kupci najviše bili zainteresirani za kupnju u Istri te u Primorsko-goranskoj županiji. Najniže cijene metra kvadratnog građevinskog zemljišta su zabilježene u Karlovačkoj županiji (u prosjeku 14 eura), slijedi 15 eura po metru kvadratnom u Sisačko-moslavačkoj županiji, 16 u Krapinsko-zagorskoj te 18 u Koprivničko-križevačkoj, podaci su oglasnika Crozilla.com. 24 eura po metru kvadratnom stoji građevinsko zemljište u Varaždinskoj županiji, 30 u Bjelovarsko-bilogorskoj te 31 u Međimurskoj. U Brodsko-posavskoj županiji je cijena kvadrata oko 53 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplje u Zagrebu i Dubrovniku

Cijene su u kontinentalnom dijelu zemlje i dalje najskuplje u Gradu Zagrebu. Kvadratni metar građevinskog zemljišta u Zagrebu stoji 127 eura, a radi se o godišnjem padu od 5,2 posto. Okolica je očekivano jeftinija od samog grada, pa je tako u svibnju u Zagrebačkoj županiji metar kvadratni građevinskog zemljišta stajao 44 eura, a to je 6,4 posto manje nego prije godinu dana.Kada je riječ o moru, tamo su cijene dodatno porasle. Najviše su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, oko 170 eura po metru kvadratnom, što je porast od 11 posto u odnosu na godinu ranije. Porast cijena zabilježen je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je cijena u svibnju bila 148 eura. U Šibensko-kninskoj županiji cijena metra kvadratnog građevinskog zemljišta je 126 eura, a u Zadarskoj su županiji zabilježene cijene od 121 eura po metru kvadratnom, jednako kao i u svibnju prošle godine.

U Primorsko-goranskoj su županiji cijene pale za 3,1 posto pa sada iznose 94 eura po metru kvadratnom. Pad cijena zabilježen je i u Istri, gdje kvadrat građevinskog zemljišta stoji 69 eura u prosjeku, a pad cijena je nešto veći u Ličko-senjskoj županiji, pa sada tamo metar kvadratni građevinskog zemljšta stoji 47 eura, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo