KAKVA BLAMAŽA! / Ni Matešina Sportska televizija ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Image

Porezna uprava objavila je da plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 3423 poslodavca, koji zapošljavaju 10.670 radnika. Objavljen je i sramotan popis neisplatitelja plaća u 2016.

1.3.2017.
19:19
VOYO logo

POREZNA UPRAVA OBJAVILA POPIS SRAMA: U Hrvatskoj 3423 poslodavca ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Image
POREZNA UPRAVA OBJAVILA POPIS SRAMA: /

U Hrvatskoj 3423 poslodavca ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Image
POREZNA UPRAVA OBJAVILA POPIS SRAMA: /

U Hrvatskoj 3423 poslodavca ne isplaćuje plaće svojim zaposlenicima

Riječ je o tvrtci u 100-postotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora koja je nakladnik Sportske televizije, specijaliziranog tv-kanala s nacionalnom koncesijom. Prema podacima Porezne uprave na Sportskoj televiziji plaće za 11 zaposlenih nisu isplaćene u srpnju, kolovozu, rujnu, listopadu i studenome prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zanimljivo je da se financijsko poslovanje Sportske televizije već godinama pokušava držati u tajnosti čak i od predstavnika osnivača. Potpuna financijska izvješća ne dobivaju, tako, ni članovi Vijeća, dok je prije nekoliko dana na Skupštini HOO-a kao izvještaj o poslovanju SPTV-a za 2016. godinu delegatima podijeljen jedan list papira prepun sasvim beznačajnih brojki (koliko sati programa od 2011. godine, koliko izravnih prijenosa, koliko sportova...). Ništa o financijama, ništa o poslovanju.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uopće ne žele komentirati goleme gubitke televizije (krajem 2015. su iznosili 67 milijuna kuna) i tekuće obaveze (krajem 2015. bile su 48 milijuna kuna), a tabu tema su i ovrhe računa HOO-a zbog kredita SPTV-a, kao i ostali poražavajući podaci. Nakon što je 2013. otpušteno 30-ak novinara, snimatelja i montažera, SPTV je ostala samo na 'hladnom pogonu' i 11 zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci prema kojima se tim zaposlenicima plaće ne isplaćuju mjesecima govore puno o projektu za kojeg Mateša voli reći da je jedini takav na svijetu. HOO je, naime, i dalje jedini nacionalni olimpijski odbor na svijetu koji ima vlastitu televiziju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo