Informatika i tehnologija / Kako uključiti bluetooth na laptopu?

Image
Foto: www.pixabay.com

Niste sigurni kako uključiti bluetooth na laptopu? Vrlo je jednostavno, u nastavku donosimo nekoliko koraka uz koje ćete saznati kako uključiti bluetooth na laptopu

14.8.2018.
22:44
www.pixabay.com
VOYO logo

Prije nego odlučite uključiti bluetooth na laptopu morate instalirati njegov upravljački program. 
Za to će vam biti potreban CD ili DVD koji ste dobili uz laptop, ako koristite Windows XP. 

Ako ste na Windowsima 7 onda je odgovor na pitanje kako uključiti bluetooth na laptopu i mnogo jednostavniji. Oni automatski instaliraju potrebne drivere pa se tim nećete morati zamarati toliko. 
Kao i na Windowsu XP, aktivacija Bluetootha ovisi od laptopa do laptopa pa tako svaki proizvođač koristi neku svoju metodu kako uključiti bluetooth na laptopu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod većine laptopa se ipak radi o aktivaciji preko tipkovnice koja je ujedno i najjednostavnija.
Izvodi se kombinacijom tipke FN i neke od F tipki iz najgornjeg dijela tipkovnice.
Na tipki za aktivaciju bluetootha naći ćete se njegov simbol koji će vam pokazati točno što napraviti.  Najčešće je taj simbol plavkaste boje te vam tako ukazuje da se aktivira u kombinaciji s FN tipkom. 
Većina laptopa uglavnom ima unutar nje LED diodu koja će prilikom aktivacije plavkasto i zasvijetliti. Dok gori to plavkasto svjetlo, vaš bluetooth je uključen.

Kod nekih drugih uređaja, u kutu laptopa ćete vidjeti posebno dodijeljenu tipku za aktivaciju bluetootha koja je ujedno i najjednostavniji način kako uključiti bluetooth na laptopu.
Sve što trebate napraviti u tim slučajevima je pritisnuti upravo tu tipku. 
Plava LED dioda će označiti aktivaciju bluetootha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desnom donjem kutu Windowsa pokraj digitalnog vremena pojavit će se i bluetooth ikona. Desnom tipkom miša na nju aktivirate primanje, slanje ili povezivanje drugih uređaj s laptopom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo