Kako si HDZ-ovci čestitaju Uskrs

Vinkovci su utvrda HDZ-a, ponose se tamošnji HDZ-ovci u uskršnjoj čestitci, ujedno i pozivnici na izbore za šefove mjesnih odbora.

26.4.2011.
18:48
VOYO logo

Radi se, podsjetimo, o gradu gdje niti jedna druga stranka nije uspjela ostvariti značajniji izborni rezultat. Sudbina im je, dakle, manje-više jednopartijska zadnjih dvadeset godina, čime se još može podičiti Lika, rodni kraj Darka Milinovića. Sve je to moguće u Vinkovcima, unatoč rekordnoj nezaposlenosti, gospodarskom kolapsu i "slučajnosti" da je prva na odstrelu krize bila jedna od perjanica vinkovačke industrije - drvna industrija Spačva, prvo poduzeće u Hrvatskoj koje je po priznavanju da je i Hrvatska u krizi, podijelilo više stotina otkaza odjednom.

U svom obraćanju Čuljak navodi da se Hrvatska nalazi pred ulaskom u EU, no "u isto vrijeme u nama su ogorčenja i tuga zbog Haaga i sramotne presude našim herojima Domovinskog rata, Anti Gotovini i Mladenu Markaču". Nakon što je to ustvrdio, Čuljak se koristi već prokazanim obmanama karakterističnim za HDZ - a te su da je presuda hrvatskim generalima ujedno i presuda protiv države, a ne samo visokorangiranih HDZ-ovaca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobito nas užasava kvalifikacija haških sudaca o udruženom zločinačkom pothvatu jer se time izravno udara u temelje Hrvatske (namjerna ili nenamjerna gramatička greška, op.a.) države i optužuje tvorac i otac naše Domovine, naš prvi predsjednik HDZ-a i predsjednik Republike Hrvatske- dr. Franjo Tuđman", navodi Čuljak.

Nastavlja napadom na izdajnike (čitaj: Stjepana Mesića, op.a.), koji su mu poznati bez obzira što istraga koju je naredila njegova stranačka šefica Jadranka Kosor, nije niti počela, a pitanje je je li uopće i trebala početi, budući da se Hrvatska obvezala na suradnju s Haagom. Prijetnja povratkom komunista je, dakako, neizbježna, i trebala bi utjerati strah u kosti svakom građaninu oduševljenom dometima demokracije u najsiromašnijoj županiji u Hrvatskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše boli što su ovakve teze podržavali i pojedinci koji su svojim svjedočenjima i predanim transkriptima i osobno doprinijeli stvaranju presude haškog suda, a nagrađeni su od hrvatskog naroda sa dužnosti predsjednika. Sve se ovo događa uoči parlamentarnih izbora i otvorenih piranja - tko će dobiti povjerenje naroda i hoćemo li dopustiti neku novu crvenu Hrvatsku. Veliki ispit pred našom strankom i svim članovima HDZ-a imamo 8. svibnja kada se održavaju izbori za Mjesne odbore", navodi on.

Završna mu je misao kako se 8. svibnja polaže test, zbog čega poziva sve članove i članice HDZ-a da "izađu na biralište, povedemo svoje prijatelje i simpatizere i ostvarimo zajedno još jednu izbornu pobjedu" kako bi "ostali utvrda HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda velika završnica:

"Vjerujem u sve vas jer ste vi snaga HDZ-a - pošteni, vrijedni, vjerni i odani članovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103090787006 arti-201104110466006 arti-201101140460006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo