KAKO MOŽE VODA BITI SKUPLJA OD MLIJEKA? / 'Zabranit ćemo trgovcima da stavljaju mlijeko na akciju'

Image
Foto: Pixsell, Luka Stanzl
27.12.2016.
22:13
Pixsell, Luka Stanzl
VOYO logo

Komentirao je kontrole hrane koje su pokazale brojne opasnosti, od salmonele i toksina do neadekvatnog skladištenja.

"Uvijek moramo biti oprezni, ali činjenica je da su kontrole dale rezultate, drago mi je da ima manje zdravstveno neispravnog mesa , da su i trgovački lanci i potrošači shvatili da moraju pojačati samokontrolu; drago mi je da se smanjio i uvoz" komentirao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NE MOŽEMO UVOZITI SMEĆE I PRODAVATI GA U HRVATSKOJ': /

Ministar Tolušić o učestaloj pojavi pokvarene hrane

Image
'NE MOŽEMO UVOZITI SMEĆE I PRODAVATI GA U HRVATSKOJ': /

Ministar Tolušić o učestaloj pojavi pokvarene hrane

Kako može litre vode stajati više od litre mlijeka?

Na pitanje o tome kako je moguće da je litra mlijeka jeftinija od litre flaširane vode te je li to poraz i poniženje hrvatskih farmera, Tolušić je rekao da je to strašno.

"Strašno je da pola litre vode u dućanu dođe gotovo kao dvije litre mlijeka, to je nešto što je normalnom čovjeku apsolutno nemoguće objasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi krećemo još žustrije s provjerom patvorenosti mlijeka - ima li vode unutra u takvom mlijeku, pravi li se od mlijeka u prahu...

'Mlijeko ne može ispod svake cijene'

U tom segmentu trgovci nisu korektni, pa ih ovim putem i molim - mlijeko ne može biti proizvod koji je na akciji, da ga se spušta ispod svake cijene. To ćemo rješavati zakonom o suzbijanju nepoštene trgovačke prakse, time se urušava mljekarska proizvodnja u koju Hrvatska ulaže stotine milijuna kuna", kazao je Tolušić dodajući kako takvom nepoštenom praksu na koncu gube svi - i potrošači, i otkupljivači i proizvođači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na uvoznički lobi:

"Mi danas ovisimo o uvozu jer smo uništili proizvodnju, osobito u segmentu poljoprivrede. Da nema uvoza, ostali bi gladni za par dana. Ali 'ajmo napraviti sve što možemo da ta proizvodnja raste i da se taj uvoz smanjuje. Ja nisam protiv uvoza, ali uvoza kvalitetnih proizvoda. Kada uvozimo nekvalitene onda oni ruše cijenu naših kvalitetnih i time uništavamo proizvodnju" upozorava Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo