CURE NOVI DETALJI / Kako je Srbin koji je na Zrću ubio Crnogorca ušao u Hrvatsku? Postoje dva moguća objašnjenja

'Ubojica sa Zrća' uhićen je 15 minuta nakon što je likvidirao navodnog pripadnika crnogorskog Škaljarskog klana

26.8.2022.
21:02
VOYO logo

Duško Tanasković, 28-godišnji Srbin koji je u blizini Zrća likvidirao 38-ogodišnjeg Crnogorca, priveden je na sud u Zadru. Hladokrvnog "ubojicu sa Zrća" tereti se za ubojstvo koje je počinio s prigušivačem s leđa. Prijeti mu i kazna zatvora u trajanju 20 godina, a na sudu se branio šutnjom, prenosi RTL Danas.

Crna Gora za njim je već raspisala međunarodnu tjeralicu, ali Hrvatska nema pojma kad je i kako prešao granicu i ušao u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ALI, VIŠE NIJE TEŠKO UBOJSTVO /

Brutalna likvidacija na Zrću: Srbinu odredili istražni zatvor, za slobodu nudili 100.000 €! 'Branio se šutnjom, psihički je loše'

Image
ALI, VIŠE NIJE TEŠKO UBOJSTVO /

Brutalna likvidacija na Zrću: Srbinu odredili istražni zatvor, za slobodu nudili 100.000 €! 'Branio se šutnjom, psihički je loše'

Vlastita odjeća oduzeta mu je zbog vještačenja te je uz pratnju interventne policije i specijalaca priveden državnom odvjetniku i istražnom sucu. Zbog mogućnosti bijega, određen mu je i istražni zatvor.

Branio se šutnjom

"Nije priznao krivnju, nije iznosio obranu, nije se očitovao o krivnji. Bit će negdje oko 11 do 12 svjedoka ispitano tijekom istrage, a pored toga bit će naloženo i provođenje psihijatrijskog vještačenja", potvrdio je Emilio Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, "ubojica sa Zrća" uhićen je 15 minuta nakon što je likvidirao navodnog pripadnika crnogorskog Škaljarskog klana. Pred brojnim svjedocima likvidacija je izgledala poput tipičnog mafijaškog obračuna, a nakon privođenja u policiju zatražio je liječničku pomoć.

"Samo za terapiju. U lošem je stanju, psihički je dosta loše, ima određenih zdravstvenih tegoba psihičke prirode plus ovaj događaj tako da nije, zato i nije iznio obranu", tvrdi Vinko Gulišija, odvjetnik osumnjičenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga je policija na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo prepratila s kaznenom prijavom za teško ubojstvo na osobito okrutan i podmukao način, iz Odvjetništva su odlučili da kvalifikacija ubojstva ide bez onoga "teško".

"U ovom trenutku, prema stanju stvari i činjeničnim podacima, drukčije se nije moglo kvalificirati", kaže Kalabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija zasada ne sumnja da je Tanasković imao pomagače

"Nakon vještačenja ću bit pametniji i onda ćemo slagati obranu u nekakvom smjeru kad vidimo rezultate vještačenja", rekao je Gulišija.

Podsjetimo, ubijeni je došao gliserom iz Herceg Novog u Sukošan pa se na području Benkovca našao sa svojom djevojkom, a nakon toga su išli u glamping resort u Novalji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ubojica došao do Hrvatske još uvijek je pitanje. Kako neslužbeno doznaje RTL na graničnom prijelazu nije zabilježen njegov ulazak u državu jer bi softwear zabilježio da se radi o osobi za koju je raspisana tjeralica. Tako da ili je prešao granicu s ilegalnim dokumentima ili preko prijelaza preko kojeg prelaze imigranti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo