detalji o mandataru / Kako je Orešković govorio 2013. godine: 'Ne možemo biti uspješni ako ćemo rezati'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Godine 2013. je Orešković kao predsjednik Uprave Plive dao je intervju za Poslovni dnevnik u kojem je otkrio nekoliko detalaj o svom karijernom putu, ali i privatnom životu

26.12.2015.
14:44
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Budući da je ime novog mandatara Tihomira Oreškovića poprilično iznenadilo javnost, građani i mediji su prionuli googlanju i istraživanju lika i djela budućeg premijera.

Godine 2013. je Orešković kao predsjednik Uprave Plive dao je intervju za Poslovni dnevnik u kojem je otkrio nekoliko detalaj o svom karijernom putu, ali i privatnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratio sam se u Zagreb u kojem sam rođen. S godinu i pol dana sam otišao s roditeljima u Kanadu, u jedan mali gradić pored Toronta, gdje sam se školovao. Godine 1992. sam se zaposlio u proizvodnji u tvrtki Eli Lilly gdje sam proveo sljedećih godinu i pol. Nakon toga sam prešao u sektor financija, a sudjelovao sam i u akviziciji jedne tvrtke. Tamo sam se bavio prodajom i marketingom", prepričao je svoje početke.

"Još dok sam bio u Kanadi bio sam zainteresiran za posao u Plivi. Riječ je o tvrtki koja ima tradiciju, povijest i prepoznatljivost. Kada je 2008. Teva kupila Barr i Plivu jedno me jutro na mailu dočekala poruka da se javim ako sam zainteresiran za Zagreb. I tako je 2009. godine cijela obitelj preselila u Hrvatsku", objašnjava Orešković kako se vratio na rodnu grudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će Hrvatska naći svoj put prema uspjehu, svoju formulu kako potaknuti gospodarstvo i razvoj. Ne možemo biti uspješni samo tako što ćemo rezati", rekao je.

Također je otkrio kako voli pecati u Lici na rijeci Gackoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 2003. redovito s obitelji ljetujem u Hrvatskoj, a jedan od mojih šefova me naučio loviti ribu s mušicom", ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo