KAKO JE DOŠLO DO OSTAVKE TOMISLAVA KARAMARKA: / Kriza koja drma zemlju već tjednima došla je do svoga vrhunca

Image
15.6.2016.
8:06
VOYO logo

DRAMATIČNI POTEZ TOMISLAVA KARAMARKA: Partnerima i vrhu stranke najavio da će podnijeti ostavku u Vladi!

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 18. svibnja postupak u slučaju Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL. Povjerenstvo ispituje je li Karamarko sudjelovao u bilo kakvom donošenju odluka vezano uz arbitražu koja se vodi između Hrvatske i MOL-a, može li ga to ubuduće dovesti u sukob interesa i je li se propustio deklarirati o tom poslovnom odnosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplaćeno najmanje 60 tisuća eura

Tjednik Nacional objavio je ugovor između tvrtke u vlasništvu supruge Tomislava Karamarka i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. Uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast, Petrovićeva tvrtka Karamarkovoj je supruzi za usluge savjetovanja platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna. Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus Savjetovanje je gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, objavio je tjednik Nacional koji je i objavio fotografije ugovora. Da je riječ o autentičnom ugovoru i poslovnom odnosu koji je postojao, Nacionalu je potvrdio izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Image
OBJAVLJENI DOKUMENTI: /

Lobist MOL-a Ani Karamarko platio 60 tisuća eura

Image
OBJAVLJENI DOKUMENTI: /

Lobist MOL-a Ani Karamarko platio 60 tisuća eura

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o aferi Konzultantica čitajte OVDJE.

OBJAVLJENI NOVI TAJNI DOKUMENTI: Otkrivene izravne poslovne veze Joze Petrovića i Tomislava Karamarka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neazadovoljstvo Mosta

Slučaj u javnosti, poznat kao afera 'Konzultantica', izazvao je ozbiljnu krizu vlasti iako su trzavice među vladajućima počele već prije.

Zatražena je i istraga, a nezadovoljstvo je stizalo i od strane Mosta. Potom je nakon žestokih reakcija i iz oporbe zatražen opoziv Tomislava Karamarka kao prvog potpredsjednika Vlade. Vlada je na sjednici odlučila da se neće podržati zahtjev za odlazak Karamarka, no Mostovi ministri su glasovali za njegov odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRAMATIČNA OREŠKOVIĆEVA PRESICA: ‘Ne dajem ostavku niti sam to planirao! Pozivam Karamarka i Petrova da odu iz Vlade’

Opoziv premijera Oreškovića

Premijer Tihomir Orešković također je zatražio odlazak i Petrova i Karamarka, a kako Karamarko ne bi otišao iz Vlade porazom, HDZ je pokrenuo i opoziv premijera. Također je HDZ krenuo u formiranje nove Vlade, a upravo je jučer nakon sastanka Domoljubne koalicije najavljeno da će Karamarko danas podnijeti ostavku nakon odluke Povjerenstva za sukob interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević rekao je da su ministra financija . “Danas smo potvrdili Zdravka Marića kao kandidata za mandatara Vlade RH. Mislimo da bi u većini država EU-a bilo prirodno da premijer, tehnički, sam da ostavku. Ova Vlada je došla do kraja slijepe ulice”, rekao je Milošević. Dodao je da će se u četvrtak glasovati o nepovjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću.

‘MOST STOJI IZA OREŠKOVIĆEVE VLADE’: Podolnjak otkrio u kojem će slučaju potpisati zahtjev za raspuštanjem Sabora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković bi se pak trebao u četvrtak u Saboru obratiti zastupnicima, ali i otkriti sa čim se sve susretao kada je došao na funkciju predsjednika Vlade.

Sada se u HDZ-u nadaju kako će Karamarkovova ostavka pomoći stranci u prikupljanju 76 ruku koje su im potrebne za sastavljanje nove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojim je internetskim stranicama objavilo da će odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu protiv Tomislava Karamarka donijeti u srijedu, 15. lipnja, u 12 sati.

Sve o krizi vlasti saznajteOVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo