KORONAKRIZA / Kako će se održati državna matura? Divjak se obratila maturantima važnim informacijama

Image
Foto: Screenshot: Facebook/Blaženka Divjak

Nakon što je SDP zatražio ukidanje mature Ministarstvo znanosti i obrazovanja nazvalo je to nezrelim populizmom

21.4.2020.
10:02
Screenshot: Facebook/Blaženka Divjak
VOYO logo

Nije SDP, doduše, jedini koji smatra da bi za ovu školsku godinu trebalo ukinuti državnu maturu, a završnost ostvariti zaključivanjem ocjena, ali Ministarstvo znanosti i obrazovanja svima odgovara da je to posljednji scenarij. 

VEZANE VIJESTI

''Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature'', istaknula je u najnovijem obraćanju preko Facebooka resorna ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da ponovimo, ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika. Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku'', zaključila je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo