Lijepa gesta / Kako će izgledati Uskrs za građane u studentskom domu: 'Janjetina za ručak i još koje iznenađenje'

Za građane koji tamo privremeno žive, u studentstom se centru trude da se što više osjećaju kao doma

11.4.2020.
20:44
VOYO logo

Svi bi za Uskrs trebali biti doma, ali približno 500 Zagrepčana koji su nakon potresa ostali bez krova nad glavom blagdan će provesti u Studentskom domu Cvjetno naselje.

Oni koji brinu o njima trude se da im omoguće što je više moguće normalan život, a organizirat će im i tradiconalni uskrsni doručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak svi oni imaju samo jednu želju, vratiti se svojim domovima.

Nakon potresa za peteročlanu obitelj Hlobuček soba u prvom paviljonu studentskog doma Cvjetno naselje novi je dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje su već 20 dana i iako je kažu na početku sve podsjećalo na ratno stanje, sada se polako navikavaju. Umjesto kod kuće i u krugu obitelji, ovdje će provesti Uskrs.

"Nije to samo potres, stvar je i u koronavirusu, bila bi obitelj na okupu, ovdje smo sami. Mislim sami, najvažnije je da mi jesmo na okupu, ali sve je drugačije", poručila je Renata Hlobuček iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Farbali bi sa klincima jaja, bili bi vani, kuhali bi šunku, sarmu, francusku i djeca bi sudjeloval,a ali to ne možemo, ali sretni smo što smo živi i što imamo gdje biti", rekao je Alen Hlobuček iz Zagreba.

Dva dana nakon potresa u studentski dom stigli su Jakov, Leon i njihovi roditelji. Na smještaj i sve što za njih tamo rade nemaju pritužbe, ali kažu doma je ipak doma, a i Uskrs kod kuće bio bi potpuno drugačiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ne znamo kako će izgledati ovdje. Ne možemo bojat jaja, ne možemo skuhat šunku. Drugačije je, drugačije je“, izjavila je Slavica Vukanović iz Zagreba.

Njihova kuća privremeno je neupotrebljiva i ovo im se činilo kao najbolje rješenje. Leon i Jakov za cijelu situaciju imaju puno razumijevanja, ali i samo jednu želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se vratim u Dubravu jer tamo su mi prijatelji, tamo je i škola, imamo i igralište i baka je tamo", rekao je Leon Vukanović iz Zagreba.

Za građane koji privremeno žive u studentskom domu svakodnevno se pripremaju tri obroka. U studentstom centru trude se da se što više osjećaju kao doma, a tako će biti i na sam Uskrs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra će se na njihovom stolu naći šunka za doručak, farbana ili ne ofarbana jaja i janjetina za ručak i još koje iznenađenje, ali to nećemo sada otkriti jer to ne bi onda više bilo iznenađenje", izjavio je Krešimir Matijević, voditelj odjela sanitarno veterinarske kontrole SC-a.

Ovdje trenutačno boravi 491 građanin, a svi oni žele da se što prije vrate u svoje domove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo