TJEDNA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ / Kakav tjedan nas očekuje? Sunčano, rjeđi pljuskovi i sve toplije – stižu vrućine!

U nastavku tjedna na kopnu sunčano, postupno sve toplije, novi pljuskovi tek potkraj tjedna

14.7.2019.
21:30
VOYO logo

Ako ste se zabrinuli da je ljeto nestalo, bez brige - stižu ponovno i vrućine, čini se već krajem idućeg tjedna. Na sredini smo srpnja, a već drugi dan zaredom temperatura u cijeloj zemlji zadržava se ispod 30 °C, što je za 2 do 4 stupnja niže od prosjeka za ovaj dio godine. I sutra nas čeka još jedan sličan, ugodan dan.

Tako će sutra prijepodne u većini zemlje biti sunčano, samo u kotlinama i duž Posavine može biti kratkotrajne jutarnje magle. Najniža će temperatura na kopnu biti oko 15, u gorju vrlo svježih 10, 11 stupnjeva. Uz obalu od 20 do 22 stupnja, međutim u podvelebitskom primorju će zbog jakih, mjestimice olujnih, udara bure biti prilično svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano i toplo, oko 25 Celzijevih stupnjeva. Sredinom dana bit će prolazno povećane naoblake, ali je kiša vjerojatnija u najzapadnijim predjelima, uglavnom uz granicu sa Slovenijom.

U Slavoniji djelomice do pretežno sunčano, ali u rano poslijepodne su u Baranji i Srijemu izgledni pljuskovi, a mjestimice može i sijevati. Najviša će dnevna temperatura biti oko 26 Celzijevih stupnjeva, na krajnjem istoku i koji stupanj više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura će u sjevernoj Dalmaciji puhati i u rano poslijepodne, ipak slabije nego ujutro. Na jugu mirnije, uz slab vjetar, uglavnom s mora. Temperatura oko 28 stupnjeva. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, međutim na pljusak mogu računati stanovnici srednjodalmatinskog zaobalja.  

Na moru prognoza povoljnija nego što je izgledala jučer

I na sjevernom Jadranu poslijepodne smirivanje bure, međutim pod Velebitom će biti još umjerenih do jakih udara koji će još malo izmiješati i ohladiti more. Prevladavat će sunčano, samo u gorju uz više oblaka pa nije isključen ni poneki pljusak. Temperatura uz obalu slična današnjoj, oko 27, u gorju malo svježije, od 19 do 23 stupnja.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku tjedna na kopnu sunčano, postupno sve toplije. Novi pljuskovi, moguće i intenzivniji, izgledni su u petak u većini zemlje, dok bi u četvrtak oborina moglo biti samo na zapadu. 

Na moru je prognoza za idući tjedan povoljnija nego što je izgledala jučer. Čini se da će pljuskova biti samo u petak i to uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana. Bura će u srijedu oslabjeti, krajem tjedna okrenuti na jugo i osjetno zatopliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sutra na moru treba biti na oprezu zbog pojačane bure. Ali svi koji kreću na put prema sjevernom dijelu priobalja, neka računaju na ograničenja u prometu. Naime, udari bure noćas i sutra prijepodne od Bakarskog zaljeva sve do Novigradskog mora mogli bi biti i do 90 kilometara na sat! 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo