Kajin: Polančec ne može biti Pedro za sve

11.5.2010.
15:27
VOYO logo

"Pravna država testirat će se i vjerodostojnim sudskim postupkom, jer Polančec ne smije biti Pedro za sve. Pravosuđe se ne smije koristiti za unutarstranačka obračunavanja, jer će se onda buduća vlada baviti postupcima ove", rekao je IDS-ovac Damir Kajin na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Uvjeren je da je preprodaja struje morala biti regulirana ugovorima "s međunarodnim elementima", za koje je morala znati Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neshvatljivo je da su svi svjedoci, njih 50, relevantniji od onih koji su donosili odluke", zaključio je.

Kajin se protivi Vladinoj formuli novog teritorijalnog ustroja Hrvatske, koji je predvidio ukidanje nekih županija, gradova i općina, kao i brdsko-planinskih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da je sadašnji ustroj pomogao razvoju istarskih krajeva, a misli da gradovi poput Buzeta, koji je lani imao izvoz od gotovo 80 milijuna dolara, ne bi smjeli biti kažnjeni zbog lošeg stanja u drugim malim gradovima u Hrvatskoj.

Kajin se usprotivio i sindikalnom prijedlogu brodograđevnog holdinga, ocijenivši da bi naštetio jedinom uspješnom brodogradilištu Uljaniku, a uvjeren je da iza tog prijedloga stoji Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražio je da Sabor preispita pokroviteljstvo nad obilježavanjem obljetnica blajburške tragedije, ustvrdivši da je riječ o "ustaškom derneku".

Iako ističe da je na križnim putovima stradalo mnogo nedužnih civila i vojnika, Kajin tvrdi da je među stradalima "bilo i puno krivih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005100624006 arti-201005100774006 arti-201005070720006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo