KAJIN IZRAČUNAO: / Svaki radnik trebao bi dati 300 kuna Grčkoj!

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček
15.7.2015.
12:39
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Saborski zastupnik Damir Kajin (ID) rekao je Saboru da nije sklon ideji prema kojoj bi i Hrvatska, u ime solidarnosti s Grčkom, morala izdvojiti 50 milijuna eura.

"Solidarni da, ali mislim da treba uvažavati probleme u kojima se zemlja u ovom trenutku nalazi", rekao je Damir Kajin i poručio da ministar Boris Lalovac mora europskim birokratima objasniti ozbiljnost hrvatske gospodarske zbilje i na neki način "spasiti nas još jedne obveze".

Kajin je komentirao ideju Europske komisije da se Grčkoj pomogne kroz fond koji bi punile sve zemlje Unije, ne samo zemlje eurozone, pa bi Hrvatska navodno morala izdvojiti oko 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo manje, a trebali bi financirati Grčku?

Bolje rečeno, svaki hrvatski radnik bi Grčkoj u ime solidarnosti trebao uplatiti 300 kuna, precizirao je Kajin, navodeći da hrvatski radnik i umirovljenik imaju manje plaće i mirovine od onih u Grčkoj, a i hrvatski je BDP manji od grčkog.

"Jedino što smo i mi otprilike zaduženi kao Grčka, samo što za razliku od Grčke mi možemo servisirati te obveze", kaže Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski javni dug je oko 88 posto BDP-a, naše kompanije i građani zaduženiji su od grčkih, tvrdi zastupnik.

"Hoćemo-nećemo nije politika"

Drugačiji pogled na spomenutu ideju ima HNS-ov Goran Beus Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prije dvije godine postala punopravna članica Unije, ne smijemo se ponašati kako smo mogli prije, Hrvatska mora voditi proaktivnu politiku, kaže.

"Hoćemo-nećemo nije politika", ističe HNS-ovac i precizira kako ne zagovara da Hrvatska obilato sudjeluje u pokriću nerealnih troškova, ali mora biti dio tima, a ne glumiti da je se to ne tiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo