KAD SVI ODU, ONDA ĆE I HRVATI NA MORE: / Na takozvanim CRO karticama dobit ćete 2500 kn. Evo kada i kako ćete ih moći trošiti

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

'Poslodavci, prije svega u privatnom sektoru - od siječnja sljedeće godine radnicima će moći u obliku posebnog vaučera uplatiti maksimalno 2500 kuna,

1.8.2019.
8:05
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

U sklopu četvrtog kruga porezne reforme, od 1. siječnja iduće godine uvest će se tzv. CRO kartica, vaučer koji će poslodavci moći davati zaposlenicima. Poslodavci će zaposlenicima na godišnjoj razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada moći isplatiti maksimalno neoporezivih 7500 kuna, a novim krugom porezne reforme bit će im omogućeno da se najviše 2500 kuna od tog iznosa može isplatiti radnicima na ime nagrade putem CRO kartice.

Image
NOVOST OD 1. SIJEČNJA: /

Poslodavci će vam moći dati 2500 kn, ali postoji nekoliko caka

Image
NOVOST OD 1. SIJEČNJA: /

Poslodavci će vam moći dati 2500 kn, ali postoji nekoliko caka

Namjera je poticati potrošnju izvan sezone

Namjera je poticati potrošnju izvan sezone, između listopada i travnja, na kontinentu, ali i na obali, piše HRT. CRO kartica će najvjerojatnije biti u obliku papirnatog vaučera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa, a potom ga koristiti u poslovnim subjektima diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaučer neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima već isključivo u onima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.

"Poslodavci, prije svega u privatnom sektoru - od siječnja sljedeće godine radnicima će moći u obliku posebnog vaučera uplatiti maksimalno 2500 kuna, namijenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje te izvan glavne sezone. Može ići vaučer na vaučer, ako ga dobiju dva člana obitelji", kazao je za HRT državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprva u privatnom sektoru, a onda i u javnom

Projekt je, dodao je Matušić, u razradi i u početnoj fazi bit će orijentiran na tvrtke iz privatnog sektora, no uvjeren je da će biti zainteresiranih i u državnoj odnosno javnoj upravi.

"Nadamo se da će se to ispregovarati, jer je vezano za kolektivne ugovore, rekao je. Na kontinentu ima raznih sadržaja, naročito toplica i CRO kartica će potaknuti turističku potrošnju i izvan sezone", rekao je Matušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo