Jumbo plakatima po policiji - riješite nas kriminalaca

4.11.2010.
22:27
VOYO logo

Nedaleko od zgrade policije u zagrebačkoj Henizelovoj ulici u četvrtak je postavljen jumbo plakat s natpisom "Što vam nije jasno?". Njegovo postavljanje platili su radnici Hrvatskih autocesta i aktivisti Nezavisnoga cestarskog sindikata izražavajući na taj način svoje nezadovoljstvo radom policije i Državnog odvjetništva u otkrivanju korupcijskih afera u toj državnoj tvrtki. Plakat se odnosi na slučaj Stupići na kojem policija i DORH rade već devet mjeseci, piše Večernji list.

Naime, HAC je od tvrtke Signalgrad kupovao lijeve i desne prometne znakove, i to uvijek one mnogo skuplje. Lijeve stupiće kupio je 2008. godine kada su stajali 580 kuna, dok su desni iznosili 30,5 kuna. Godinu kasnije, kada je cijena bila obrnuta u HAC- u su namjeravali kupiti desne stupiće. No kako je podnesena prijava, pa su kupljeni jeftiniji. U prijavi se navodi da je tako HAC, kupujući uvijek mnogo skuplje stupiće, oštećen oko pet milijuna kuna. Ugovor HAC-a sa Signalgradom iz 2008. godine bio je vrijedan ukupno 12,7 milijuna kuna, a ugovor iz 2009. godine 14,5 milijun kuna. No još nije bio potpisan kad je podnesena kaznena prijava na početku ove godine, pa tako ni realiziran po višim cijenama, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon prijave, policijske obrade i neslužbenih informacija do kojih smo došli, a koje govore da su u policiji zaključili kako postoje elementi za pokretanje kaznene odgovornosti za taj slučaj, nije nam jasno zašto se ništa ne događa još od travnja kad je počela obrada", kaže Mijat Stanić, predsjednik NCS-a.

Prethodni članci:

arti-201011040027006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201010130879006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo