Josipovićeve izjave su nepoštene i destruktivne

Josipovićeve teze su destruktivne i njegove poruke štete Hrvatskoj, premijerka je u pravu i zemlja je izašla iz recesije, a ulagači stoje pred vratima Hrvatske kako bi ulagali u zemlju.

7.9.2011.
13:38
VOYO logo

"Nije pošteno nego je štetno tako govoriti o svojoj zemlji. Nije dobro da se s takve razine šalje destruktivna poruka hrvatskom narodu", riječi su kojima je ministar gospodarstva Đuro Popijač obranio svoju šeficu i kritizirao predsjednika Ivu Josipovića, koji je kazao da se Hrvatska crveni od jada i siromaštva, te da se još uvijek nalazi u krizi.

Za razliku od predsjednika, ministar je pravi stup potpore premijerki, te podržava njene tvrdnje da je zemlja izašla iz recesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je ostvarila gospodarski rast koji je takav kakav jest. On otvara prostor da bude bolji. U Vladi smo svjesni svih problema i ustrajno radimo na njihovom rješavanju", kazao je Popijač u intervjuu za Globus.

'Josipović svojim ponašanjem krši ustavne odredbe'

Šeficu podržava i kada je riječ o prepirkama tko će i kako zacrveniti Hrvatsku. Podsjeća da je Josipović bio kandidat SDP-a, te napominje kako u izborima ne smije stajati ni na čijoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evidentno je da u nekim stvarima to nije tako i vjerujem da će to javnost prepoznati. To nije u duhu onog što se očekuje od predsjednika. Njemu takvo ponašanje ne dopuštaju ni ustavne odredbe", upozorava Popijač.

No, za premijerku, po njegovom mišljenju, trenutačno bojazni nema, jer je najgore napade već "pregrmjela", i to prije svega u vrijeme prosvjeda, koje su, prema ministrovom mišljenju, svi na političkoj sceni željeli iskoristiti za rušenje Jadranke Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Preživjela je toliko napada da to budi respekt'

Na pitanje je li je ikada imao potrebu zaštititi, Popijač je odgovorio: "To je jedan fenomen. Toliko napada i uvreda koje je ona preživjela budi respekt prema njoj kao osobi i lideru. Prepoznata je kao najveća opasnost za sve koji pretendiraju na njezino mjesto... Jedino svojim radom mogu otupiti oštricu i oduzeti argumente za napade na premijerku."

Osim, kako kaže, predanog rada, Popijač se svojoj šefici divi i zbog njene upornosti, te time što svojim načinom života pokazuje što očekuje od drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zna što je SDSS-u?!

Ministar se osvrnuo i na prijetnje SDSS-a izlaskom iz koalicije. "Bili su zadovoljni cijelo vrijeme, a ne znam sad koji su motivi da je u zadnje vrijeme potpredsjednik Vlade izašao s određenim nezadovoljstvom", kaže Popijač.

'Ulagači čekaju pred vratima Hrvatske'

Ministar je u intervjuu naveo kako novca za sve projekte ima. Potvrđuju to, navode, i zainteresirani ulagači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su sada, nakon završetka pregovora, spremni ulagati u Hrvatsku. Ne radi se o tome da će država doći i istresti ne znam koje milijarde za izgradnju hidrocentrala ili termocentrala. Za to već danas imamo zainteresirane investitore pred vratima", ističe ministar gospodarstva.

Vezani članci:

arti-201109050750006 arti-201109050291006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo