ZAZIVA BOLNE REZOVE / Josipović: 'Sutkinja Ustavnog suda treba podnijeti ostavku'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Bez obzira na to je li ušla u područje kaznene odgovornosti, to joj oduzima vjerodost i povjerenje građana u pravedno i nepristrano obavljanje dužnosti', rekao je predsjednik stranke Naprijed Hrvatska!

4.11.2015.
18:53
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik i predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! Ivo Josipović komentirao je danas, prilikom druženja s građanima u Zagrebu, događaje koji posljednjih dana potresaju Ustavni sud.

Tom prilikom Josipović je rekao kako je skandalozno da sutkinja Ustavnog suda sa zainteresiranim strankama dogovara odluku Ustavnog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na to je li ušla u područje kaznene odgovornosti, to joj oduzima vjerodost i povjerenje građana u pravedno i nepristrano obavljanje dužnosti. Zato, jedina je konzekvenca podnošenje ostavke", rekao je Josipović.

Image
poslala priopćenje /

Predsjednica Ustavnog suda Omejec reagirala na medijske napise: 'Nitko nije iznad zakona i Ustava'

Image
poslala priopćenje /

Predsjednica Ustavnog suda Omejec reagirala na medijske napise: 'Nitko nije iznad zakona i Ustava'

"Taj slučaj, međutim, otvara i druga pitanja, posebno vezana za funkconiranje PNUSKOK-a  i pravosuđa. Moramo se upitati kakav je to sustav u kojem mjere koje bi trebale biti tajne, postaju, već po ne znam koji put, poznate osobama pod mjerama, a njihov sadržaj dostupan medijima. Ako se već govori o bolnim rezovima, njih prije svega treba učiniti u pravosuđu i policiji", zaključio je presjednik stranke Naprijed Hrvatska!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Uskok je prije nekoliko tjedana pokrenuo tajne izvide protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, Paška Dodića, i potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića, te jedne sutkinje i jedne savjetnice na Ustavnom sudu, zbog sumnji da su pred Ustavnim sudom pokušali izlobirati rušenje dijelova Zakona o sportu.

Nakon tjedan dana osobe pod mjerama su doznale da su pod tajnim nadzorom policije, no na kraju nije dokazana hipoteza da su Mamić i Vrbanović doista pokušali privoljeti navedenu sutkinju Ustavnoga suda da “sruši” zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo