JOSIPOVIĆ SI DAO ODUŠKA / 'Pada Vlada'

Bivši predsjednik Ivo Josipović na svojoj je Facebook stranici objavio link s portala Autograf, za koji piše kolumne.

19.3.2015.
9:38
VOYO logo

Josipović si je dao oduška u svojoj novoj kolumni na portalu Autograf, a njom se pohvalio i na svom Fejsu, kao svaki autor koji drži do sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumnu je naslovio s 'Pada Vlada', prema pjesmi Bajage i Instruktora, koju bi, kaže, da nije na ekavici rado zapjevali i šatoraši iz Savske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo dio kolumne:

Pjeva Bajaga: ”Već su mnoge pale vlasti, pa ćeš dragi, i Ti pasti!“ Ali, što ako onaj drugi ne padne? Naravno, tu su šatoraši da mu pomognu, ako je pomoć uopće u ovom slučaju i potrebna. Zazivanje smjene vlasti na ulici, što riječju, što mišlju, što djelom, prešlo je granicu koju demokratsko društvo može i smije tolerirati. Ne zato što šatoraši protestiraju protiv Vlade, već zato što to čine na način koji je pljuvanje u lice pravnoj i demokratskoj državi, svemu onome za što su se prije dvadeset i više godina borili. ”Pada Vlada” pjevaju talentirani Bajaga i instruktori. Da ne pjevaju na mnogima od njih omraženoj ekavici, s njima bi sigurno vrlo rado zapjevali i šatoraši iz Savske Na to, bez obzira na svoju borbu i žrtvu, nemaju pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, Josipović se zapitao kako će to izgledati ako Vlada zaista padne u nedemokratskim okolnostima, a dramatičnost moguće situacije potkrijepio je još dramatičnijim Mozartovim Requiemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo