Josipović izbjegao odlazak na Titov 118. rođendan

Čini se da je predsjednik Josipović promijenio protokol boravka u Zagorju kako bi izbjegao dolazak u Kumrovec, gdje će se u subotu obilježiti 118. rođendan Josipa Broza Tita.

19.5.2010.
11:46
VOYO logo

Dok se Stjepan Mesić ispričao da neće doći jer ima posla u Đakovu, iako je zagorskoj dožupanici Sonji Borovčak bio obećao da će doći, predsjednik Josipović je naglo promijenio protokol boravka u Zagorju kako bi izbjegao subotnji dolazak u Kumrovec, piše Večernji list. U njegovom Uredu su neugodno iznenađeni što se program pravio bez njih.

arti-201005030812006"Predsjednik Josipović u subotu jest u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji, ali već je prije tri tjedna planirano da to bude posjet Krapini i Muzeju neandertalca, a ne odlazak u Kumrovec. Predsjednik je bio i u Kumrovcu i u Velikom Trgovišću i vjerojatno će nekom prilikom doći opet, ali to nije ni bilo dogovarano za ovu subotu. Ne može se raditi nikakav program bez dogovora s Uredom", objasnili su Josipovićevi suradnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su planirali da Mesić nazoči središnjem skupu antifašista koji organizira Savez društava Josip Broz Tito, a da Josipović posjeti Međunarodni kamp udruge mladih antifašistkinja i antifašista.

Unatoč 'košarici' od bivšeg i sadašnjeg predsjednika, u Kumrovcu se svejedno u subotu očekuje dolazak desetak tisuća poštovatelja lika i djela Josipa Broza Tita, kako iz Hrvatske tako i iz svih republika bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni stotinu metara od Titove rodne kuće članovi Hrvatske čiste stranke prava održat će protuskup protiv, kažu, Titova totalitarnoga komunističkog režima. "Skup smo još prije mjesec dana policiji uredno prijavili. Doći će nas dvjestotinjak u četiri autobusa. Na skupu ćemo pročitati poruke o Titovim zločinima. On je izvršio masakr nad hrvatskim narodom i ustajemo protiv toga da ovakvi partizanski skupovi amnestiraju Tita. I mi smo iz Hrvatske čiste stranke prava antifašisti, ali antifašizam se mora razlikovati od ratnog zločina i ratnih zločinaca", pojasnio je predsjednik HČSP-a Josip Miljak.

Prethodni članci:

arti-201005170765006 arti-201005080192006 arti-201005030709006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo