Josipović i Tadić pokrenuli novo bratstvo i jedinstvo

21.7.2010.
8:43
VOYO logo

arti-201007180073006''Odnosi Hrvatske i Srbije ne trebaju se temeljiti na rivalstvu nego na partnerstvu. Više treba govoriti o partnerstvu, tako radimo i Boris Tadić i ja. Stvaramo dobru pozadinu'', izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostujući na kraju svoga prvog službenog posjeta Srbiji u emisiji RTS-a 'Svedok' koja se emitira u najgledanijem terminu.

Govoreći o iskrenosti u odnosima Srbije i Hrvatske posljednjih godina, Josipović je kazao da je uvjeren u iskrenost Borisa Tadića te da i on želi da ti odnosi budu najbolji mogući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentira kritike da se ''zaglavio u regiji i da bi više trebalo gledati preko oceana'', Josipović je kazao da te kritike često dolaze iz krugova koji nisu izašli iz prošlosti, ali da je i to dio demokracije. Komentirajući odnose srbijanske i hrvatske vlade, kao i mišljenje hrvatske premijerke Jadranke Kosor o povlačenju hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid, Josipović je rekao da ''su uz različit celofan oni ipak na istim pozicijama te da je Vlada Jadranke Kosor i njegova Vlada''.

Na pitanje koja je to formula savezništva koja bi mogla ujediniti Srbiju i Hrvatsku, Josipović je naglasio da ''možda ne moramo tražiti neku takvu točku zajedništva, ali da odnosi mogu biti bolji i kroz suradnju nevladina sektora, zatim u gospodarstvu i znanosti''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izgledalo je to kao da je bratstvo i jedinstvo ponovno stiglo u Srbiju. Nasmijani i dobro raspoloženi predsjednici u šetnji Kalemegdanom... ma, milina. Bolje da se makar i pomalo licemjerno grlimo i smješkamo nego da se iskreno tučemo'', objavio je beogradski list Politika.

arti-201007190607006Tabloid Press o posjetu je objavio tekst pod naslovom ''Novo bratstvo i jedinstvo!'' u kojem se ističe kako su Beograđani pljeskom pozdravili Josipovića i Tadića dok su se šetali Knez Mihajlovom ulicom. Urednik Blica Milorad Ivanović u svome komentaru naglašava kako je spoticanje Ive Josipovića na pozornici u Subotici bila jedina prepreka za njegova posjeta Srbiji, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007200002006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo