Građani u panici dižu svoj novac

Predsjednik uprave Karlovačke banke Josip Delaš izjavio je kako je pojačan pritisak na šalterima te banke nakon jučerašnje vijesti o istrazi USKOK-a.

11.4.2013.
17:52
VOYO logo

"Smatram normalnim da se ljudi, nakon što su jučer svi mediji objavili vijest o istrazi USKOK-a kao udarnu, boje i da pitaju za sigurnost svog novca, rekao je prvi čovjek Karlovačke banke Josip Delaš.

Po njegovim riječima, jučerašnji i današnji događaji - uhićenja Marije Šole i njezinih sinova Petra, Tomislava i Sandija i ostalih nisu uzrokovali krizu u Karlovačkoj banci upravo zato što su poslovi s gubicima već davno rezervirani pa zbog toga nema nikakvih dodatnih troškova ili gubitaka. Za loše plasmane Karlovačka banka lani je rezervirala 200 milijuna kuna i, po procjeni revizora i Hrvatske narodne banke, ta je razina rezervacija dobra. Od toga je već naplaćeno 15 milijuna, a očekuje se i daljnja naplata, javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delaš je pojasnio da je istraga vezana za sumnjive poslove stare pet ili šest godina.

Delaš: Svi ulozi su sigurni

Osim četiri člana obitelji Šola, Delaš je potvrdio i uhićenje J.K., bivšeg direktora Sektora kreditno-garantnih poslova, koji već dugo nije djelatnik banke, ali je njezin dužnik, te M.T.R., bivše članice uprave. Za nju je rekao da je radila na mjestu financijskog izvještavanja menadžmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delaš je poručio da su svi ulozi sigurni, a ne samo oni do 400.000 kuna, za koje jamči država.

"Istina je da su i ostali depoziti potpuno sigurni jer u Karlovačkoj banci uopće nema govora o stečaju, banka ima resurse za pokrivanje svih svojih obaveza", poručio je Delaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo