'IMAO SAM 1.44 PROMILA U KRVI...' / Josip Dabro traži ostavku župana Damira Dekanića: 'On kao župan ne može biti alkoholiziran na suvozačkom mjestu'

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Župan se oglasio o prometnoj nesreći tek tri dana nakon što se dogodila

19.4.2022.
19:28
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić ponovno je ovog vikenda bio sudionikom prometne nesreće, a ova je završila s rupom u ogradi obiteljske kuće. No, Damir Dekanić ovaj put je bio suvozač, a ne vozač kao onda kad se sudario s automobilom u kojem su bile četiri časne sestre. 

“Pa samo lom. Ništa drugo. Ono sve je dotjerao ovamo. Došlo je vidite. Doći će popravljati i rekao je župan da će doći to sve srediti, a hoće li ili neće, ne znamo”, rekla je Kata Rajković iz Cerne za RTL te dodala da ne zna tko je bio za volanom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerjani su suzdržani u komentiranju događaja. “Ne znam ja ništa, ja sam spavao kad je to bilo. Ja vidim samo neki žmigavac da svijetli. Ja mislio smeće voze”, kazao je susjed. 

Dekanić se o nesreći oglasio tri dana nakon što se dogodila

Župan se oglasio o nesreći tek tri dana nakon što se dogodila. “U spomenutoj nezgodi sudjelovao sam kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije, a kojim je na moju zamolbu upravljao K.B. Vozač automobila i ja smo alkotestirani, pri čemu kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola, dok je kod mene prisutnost alkohola bila 1.44 promila”, izjavio je Dekanić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni on niti Županija ne objašnjavaju tko je čovjek K.B. koji je vozio službeni automobil županije. Dekanićev nekadašnji protukandidat Josip Dabro zahtijeva ostavku. 

“Govori se da je župan upravljao vozilom. Da je naknadno došao osoba pod inicijalima K.B. Da je preuzela odgovornost što na neki način nije baš logično. A ono što je isto tako bitno reći da kao suvozač župan ne smije sjediti u alkoholiziranom stanju na prednjem sjedalu”, kazao je Dabro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo