Dogovor za Zagorje / Još uvijek bez imena kandidata: SDP-ova podrška Mrak Taritaš na čekanju, Esih kao nezavisna kreće u utrku

Predsjednici SDP-a i HNS-a, Davor Bernardić i Ivan Vrdoljak, danas su potpisali koaliciju za Krapinsko-zagorsku županiju. Za Zagreb i dalje nema pomaka

10.3.2017.
18:51
VOYO logo

Lokalni izbori su blizu, ali oporba ni blizu dogovora o zajedničkom nastupu. Čelnici SDP-a i HNS-a danas su dogovorili koaliciju za Zagorje, ali ne i za Zagreb, pa je podrška Anki Mrak Taritaš još na čekanju. Čeka i HDZ sa svojim kandidatom, dok nezavisna Bruna Esih očito kreće u utrku.

Image
sdp ne želi požurivati /

Anka Mrak Taritaš za Direkt: 'Imam hrabrosti! Želim biti prvo lice promjene'

Image
sdp ne želi požurivati /

Anka Mrak Taritaš za Direkt: 'Imam hrabrosti! Želim biti prvo lice promjene'

Davor Bernardić i Ivan Vrdoljak gotovo da nisu mogli sakriti osmijeh na svojim licima. Jer na službeni nastup su čekali jako dugo: prvo je ovo pojavljivanje dvojice lidera oporbenih stranaka na nekom političkom skupu otkako je Bernardić preuzeo SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod je konačno potpisivanje koalicije, ali zasad samo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kad je o Zagrebu i ostatku Hrvatske riječ, pomaka još uvijek nema.

"Brzina, kao što znate, katkad nije vrlina, bolje da stvari idu polako i temeljito nego da se stvari rade preko koljena. A dobro društvo u Hrvatskoj, deklaracija o ravnopravnosti je nešto što Hrvatska ne može i ne smije čekati", izjavio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS čvrsto stoji iza Anke Mrak Taritaš, i spremni su u pregovorima - čekati.

"Naš posao je što više konsolidirati liberalnu demokraciju i braniti te političke opcije i snage te nakon toga u suradnji s ljevicom smijeniti ovu sad već malo predesnu Vladu Republike Hrvatske", rekao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni u HDZ-u nemaju spremno ime za utrku u Zagrebu, iako se sve glasnije govori da su neki članovi i članice skloni u utrku ući samostalno.

"Ugrožava li kandidatura Brune Esih planove HDZ-a u Zagrebu?", upitala je RTL-ova novinarka Gordana Jandrokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne ugrožava, HDZ je najjača politička stranka i vjerujem da će i ovi izbori pokazati da smo najjača politička opcija. Jako smo optimistični i s veseljem gledamo na predstojeće izbore", izjavio je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

A odluči li se u utrku uljučiti Bruna Esih, to bi mogla biti dobra vijest za Anku Mrak Taritaš, jer time bi Bandić mogao izgubiti dio desnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno bih voljela što više kandidata na izborima da budu što bolji i što kvalitetniji. No ja bih ipak rekla da gospodin Bandić ima stabilno biračko tijelo koje godinama glasuje za njega", kazuje Anka Mrak Taritaš, HNS-ova kandidatkinja za gradonačelniku Zagreba.

A što velike stranke dulje budu čekale sa svojim kandidatima i kandidatkinjama, izazov za Milana Bandića će biti sve lakši i lakši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo