odluka bulja / Još tri kategorije Sinjana dobit će božićnicu od 300 i 400 kuna

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Grad Sinj financirat će podjelu božićnica sinjskim umirovljenicima čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 2.500 kuna

3.12.2022.
8:49
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U Sinju će ove godine biti podijeljena božićnica umirovljenicima, nezaposlenima, korisnicima naknade za starije osobe, onima starijima od 65 godina bez ikakvih primanja, roditeljima njegovateljima i njegovateljima. Iznos božićnice, ovisno o primanjima i socijalnom statusu, iznosi 300 ili 400 kuna.

To je još jedna od socijalnih mjera sinjskog gradonačelnika Mire Bulja. Ove godine Bulj je uveo neke novosti pri raspodjeli sredstava za božićnice i tako obuhvatio veći broj korisnika, napominju na službenoj stranici Grada Sinja. Ove godine uvrštene su tri nove kategorije građana u potrebi. Novine se odnose korisnike nacionalne naknade za starije osobe, osobe starije od 65. godina bez ikakvih primanja, roditelje – njegovatelje i njegovatelje s prebivalištem na području Grada Sinj. Gradonačelnik Bulj povisio je i cenzus za umirovljenike sa 2.000 kn na 2.500 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će osobe sa sinjskog područja starije od 65. godina, koji nemaju nikakva primanja, odnosno koji nisu korisnici mirovine i nisu korisnici zajamčene minimalne naknade sinjskog Centra za socijalnu skrb imati pravo na božićnicu od 400 kn kao i roditelji – njegovatelji i njegovatelji koji će svoj status dokazati prilaganjem dokaza o prebivalištu i rješenja o statusu njegovatelja nadležnog tijela.

Image
motivacija radnicima /

Neki će dobro 'omastiti brk'. Jeste li među njima? Najveća božićnica 10.700 kn, a pojedine tvrtke daju i 13. plaću

Image
motivacija radnicima /

Neki će dobro 'omastiti brk'. Jeste li među njima? Najveća božićnica 10.700 kn, a pojedine tvrtke daju i 13. plaću

Grad Sinj financirat će podjelu božićnica umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Sinja čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 2.500 kuna. Ova kategorija građana podijeljena je u dvije skupine i to: umirovljenici čija primanja ne prelaze iznos od 2.000 kuna, čija će božićnica iznositi 400 kuna, i umirovljenici čija primanja iznose 2.000 do 2.500 kuna, čija će božićnica biti 300 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pomoć ostvarivat će se uz obvezno prilaganje dokaza o prebivalištu i potvrde o iznosu mirovine isplaćene za studeni ili prosinac 2022. godine. Božićnice za nezaposlene osobe koji su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Ispostave Sinj bit će 400 kuna po osobi. Ova pomoć ostvarivat će se uz obvezno prilaganje dokaza o prebivalištu i potvrde o nezaposlenosti ne starije od 8 (osam) dana od dana preuzimanja božićnice, a s najkasnije zaključno s 20. prosinca 2022. godine. Gradske službe izvjesit će javnost o početku podjele božićnica u Sinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo