OVOME NEMA KRAJA / Dvije osobe u Zagrebu primljene u bolnicu, sumnja se u trovanje gaziranim pićem. Ponovno se oglasili iz Coca Cole

Image
Foto: Josip Regovic/Pixsell

Mladić je liječnicima navodno rekao da je popio Coca Colu

7.11.2023.
17:14
Josip Regovic/Pixsell
VOYO logo

U poslijepodnevnim satima u KBC Zagreb zaprimljena je mlađa osoba zbog sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem. Kako doznaje RTL, mladić je liječnicima rekao da je popio Coca Colu. Trenutno je na odjelu gastroenterologije na zagrebačkom Rebru.

Osim njega, na Rebru je hospitaliziran još jedan muškarac zbog kemijskog trovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je mladić imao samo blage promjene u vidu crvenila u ždrijelu i stanje mu nije zabrinjavajuće te je nakon obrade pušten kući, javlja Večernji list.

Drugi mladić kojem su se javili problemi nakon konzumiranja gaziranog pića trenutno je u obradi. Slučajevi nisu povezani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BEROŠ O DRAMI /

Ministar za RTL: 'Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. Čuo sam se i s Božinovićem. Zabrinut je. Je li sve sabotaža? Moguće'

Image
BEROŠ O DRAMI /

Ministar za RTL: 'Trovanja u Zagrebu mijenjaju situaciju. Čuo sam se i s Božinovićem. Zabrinut je. Je li sve sabotaža? Moguće'

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list  potvrdio je kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću, pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

"U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti", kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah po saznanju bilo kakve informacije javnost će biti informirana kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva", kaže Beroš za Jutarnji, koji piše i  kako je staklena bočica koja je bila sporna u Rijeci punjena u Austriji, dok je ova u Zagrebu plastična i punjena u Zagrebu.

"Otići ću posjetiti pacijente u KBC Zagreb. Ono što mogu reći je da se radi o različitim pićima kod pacijenata u Zagrebu i Rijeci. Radi se o različitim bocama, različite su i zemlje punjenja. To sad sve istražuje policija, sve službe su upogonjene. Na tome radi i državni inspektorat, HZJZ, te se istražuju sve okolnosti. Kad budemo imali neku informaciju onda ćemo obavijestiti javnost o tome da bude upoznata sa svime - rekao je za 24sata ministar zdravstva Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor iz Coca Cole

Nakon novih saznanja RTL je Coca Coli poslao upit, a iz kompanije su odgovorili sljedeće:

"Svjesni smo slučaja povezanog sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. Ponudili smo našu punu podršku i otvoreni smo za suradnju sa svim nadležnim tijelima koja provode istragu. Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze i kroz redovite vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu", priopćili su iz Coca Cole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u utorak popodne je primio uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću gdje je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Kako se doznaje od voditeljice Odjela za zdravstvenu ispravnost hrane u HZJZ Dubravke Marije Kreković, preliminarni rezultati očekuju se unutar 24 sata, a Zavod će o njima izvijestiti Državni inspektorat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o trovanju bezalkoholnim pićima u riječkim kafićima, iz policije se u utorak doznalo da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. 

Inspekcijski postupak u tijeku

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata u utorak je izvijestila da je obavljen očevid odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću te inspekcijski postupak traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je prije tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke te je prevezena u riječku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Obavljen je očevid, izuzeti su određeni predmeti te su obavljeni razgovori s više osoba, a policija je o prikupljenim saznanjima izvijestila Državno odvjetništvo i Državni inspektorat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja primorsko-goranskoj policiji nisu prijavljeni drugi slični događaji.

Iz riječke bolnice su izvijestili da je na bolnički odjel primljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka, stanje joj je stabilno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coca-cola Hrvatska potvrdila je u utorak da zna za slučaj trovanja njezinom mineralnom vodom u riječkom kafiću, zbog čega je jedna osoba završila s kemijskom ozljedom jednjaka, poručivši da se radi o izoliranom slučaju i da je otvorena za suradnju sa svim nadležnim tijelima.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo