Utrka za Pantovčak / Još jedan desni kandidat? Bivši HSP-ovac razmišlja o kandidaturi: 'Nema ozbiljne desnice i to me motivira'

O svemu će odlučiti najesen kada se očekuje i izjašnjavanje Milana Bandića, koji stalno ponavlja isto

12.8.2019.
20:00
VOYO logo

Kako se predsjednička trka zahuktava, očito je da će se voditi borba za svaki glas. Za birače s desnog spektra političke scene zasad mrtvu trku vode aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednički kandidat Miroslav Škoro

Tu borbu za desnicu mogao bi uzburkati i bivši HSP-ovac Anto Đapić koji nam je potvrdio da razmišlja o kandidaturi i tvrdi: desnica još nema pravog kandidata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica se dovoljno napjevala u Kninu. A i s odmora, njezin intervju izlazi u desničarskom mediju. U borbu za desnicu mogao bi uskoro i bivši HSP-ovac Anto Đapić.

"Mogu danas kazati da nema kandidata desnice do sada, i da me to ne samo motivira već i obavezuje o možebitnoj kandidaturi", govori za RTL Danas predsjednik stranke Desno, Anto Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O detaljima najesen

O svemu će odlučit najesen kada se očekuje i izjašnjavanje Milana Bandića, koji stalno ponavlja isto: 

"Hrvatskoj treba, ponovno ću reći, moderni novi Tuđman, čovjek koji ima viziju, koji ima odlučnosti, hrabrosti, djela, a ne isprazne fraze. Ovo su sve drugo frazeri", kaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar s predsjednicom, ali i sa Škorom

Hoće li kome dati potporu ili ići sam u utrku, tek će se vidjeti. Anto Đapić je na prošlim izborima odustao od kandidature i podržao Grabar Kitarović. I sa Škorom se dobro poznaje.  

"Njega sam čak prije desetak godinana na izborima pobijedio za gradonačelnika Osijeka iako je on imao iza sebe potporu HDZ-a i potporu Sanadera", govori Đapić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezrezervnu potporu Grabar Kitarović na prošlim je izborima imala od branitelja. Sad, čini se, više nije tako. 

"Promatramo i gledamo pa ćemo zaključiti. Pitanje ratne odštete, pitanje nestalih, i ima dosta pitanja na koja čekamo odgovore", kaže Zoran Maras iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generali podijeljeni

I umirovljeni generali su podijeljeni. Dok je Željko Sačić otvoreno za Škoru, Rojs radije bira predsjednicu. 

"On je svojim angažmanom osvojio mnoga srca, to je glavna razliku od Kolinde, ona nas je razočarala", kazao je umirovljeni general Željko Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tako ne misli Ljubo Ćesić Rojs, također umirovljeni general.

"Mračne sile su ti koji podržavaju Miroslava Škoru, a ne Kolindu Grabar Kitarović", govori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalski zbor odluku će tek donijeti. 

"Mi smo s predsjednicom imali jako dobar odnos, ona je i naš počasni član, ako je ostala na tim stavovima, nema razloga da ju ne podržimo, ali mi ćemo to dati na Upravni odbor", kaže Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučit će i najveća krovna udruga branitelja HVIDR-a. Njezin predsjednik HDZ-ovac Josip Đakić poručuje da njemu osobno Škoro nije dorastao ulozi predsjednika.

Bez obzira na to, na kraju će presuditi samo ono kako je tko zaokružio iza paravana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo