jedan od najvećih festivala / John Newman i Milky Chance dolaze na Exit

Image
Foto: Katja Ogrin/Press Association/PIXSELL

Dvadesetčetverogodišnji Newman koji će na glavnoj pozornici festivala nastupiti u subotu, 11. srpnja, u Novom Sadu predstavit će album 'Tribute' s prvog mjesta britanske top liste

23.3.2015.
13:53
Katja Ogrin/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nova engleska soul zvijezda John Newman, njemački folk duo Milky Chance te engleski DJ, producent, glumac i vizualni umjetnik Goldie nastupit će na Exitu, jednom od najvećih glazbenih festivala u regiji koji se održava od 9. do 12. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, priopćili su u ponedjeljak organizatori.

Dvadesetčetverogodišnji Newman koji će na glavnoj pozornici festivala nastupiti u subotu, 11. srpnja, u Novom Sadu predstavit će album "Tribute" s prvog mjesta britanske top liste, na kojem su jednako plasirani singlovi "Love Me Again", "Losing Sleep", "Out Of My Head" i "Cheating". Uz sastav Rudimental, osvojio je svjetske top liste i s hitovima "Not Giving In" i "Feel The Love", a još uvijek je aktualan singl "Blame" s kojim su John Newman i Calvin Harris obilježili prošlu jesen i zimu. Spotovi za ove hitove danas u zbiru imaju blizu milijardu pregleda na stranici YouTube, dok je samo Newman u prethodne dvije godine zabilježio nakladu od impresivna četiri milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noć kasnije, 12. srpnja, na istom mjestu nastupit će i njemačka atrakcija, indie-pop duo Milky Chance koji je fanove osvojio pjesmom "Stolen Dance" s hvaljenog albuma "Sadnecessary".

Milky Chance je duo koji kombinira akustične elemente reggae i indie-rock glazbe uz suvremene elektronske ritmove, a čine ga pjevač i gitarist Clemens Rehbein i DJ Philipp Dausch. Njihov hit "Stolen Dance" bilježi stotine milijuna pregleda na stranici YouTube i službeno je među 10 najtraženijih pjesama 2014. na popularnom digitalnom servisu Shazam. Europu osvajaju preko noći sredinom 2013. da bi već sljedeće godine izazvali pravu senzaciju preko Atlantika i postali miljenici američke nezavisne scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski DJ i producent, glumac i vizualni umjetnik Goldie, nastupit će 10. srpnja na glavnoj pozornici Exit festivala u okviru popularnog X-Bass programa, koji se i ove godine realizira u suradnji s globalnom glazbenom platformom UKF. Živa ikona drum&bass pokreta i osnivač pionirske diskografske kuće "Metalheadz", u Novi Sad se vraća zbog proslave 15. rođendana Exita i 20 godina od izlaska najutjecajnijeg drum&bass albuma, Goldiejevog prvijenca "Timeless".

Također su najavljeni sve popularniji pariški tandem Dirtyphonics, londonski DJ i producent Breakage kojeg prati MC LX oNe, njujorški beatmaker Just Blaze, te trio Critical Soundsystem koji čine popularni ruski producent Enei i nova austrijska zvezda Mefjus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je ranije najavljeno da će na Exitu nastupiti i Faithless, Motorhead, Hardwell, Oliver Heldens, Kill The Buzz, Kölsch, Catz ’n Dogz Clean Bandit, Chris Liebing, Rudimental, Adam Beyer, Sigma, Eagles of Death Metal, Roni Size Reprazent, Wilkinson, Octave One, Zomboy, Fear Factory, Nuclear Assault, Napalm Death, Terror, Eagles of Death Metal i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo