(ne)ispunjena obećanja / Jesu li stranke uplatile obećane donacije?

Image
Foto: Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iako su Kukuriku koalicija, Laburisti i HDZ najavili kako će donirati preostali novac namijenjen kampanji za izbore za Europski parlament, postavlja se pitanje jesu li to učinili i kome su uplatili novac.

22.5.2014.
8:29
Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su katastrofalne poplave pogodile Slavoniju, Kukuriku koalicija, Laburisti i HDZ su najavili kako će donirati ostatak novca namijenjen kampanji za EU izbore stradalima u poplavama. Međutim, nakon te najave, mediji nisu izvještavali jesu li uistinu održali svoje obećanje.

Stoga, Tportal je kontaktirao stranke i upitao ih jesu li uplatili novac i na čije račune.

Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) do sada je u kampanji potrošila više od 751.000 kuna, a u nedjelju su, usred katastrofalnih poplava, odlučili preusmjeriti preostalih 450.000 kuna za žrtve poplava umjesto za medijsko oglašavanje.

Taj su novac doista i uplatili na račun Crvenog križa u srijedu u prijepodnevnim satima.

Hrvatski laburisti za kampanju su potrošili skoro kao Kukuriku koalicija i HDZ-ova lista zajedno - čak 1.16 milijuna kuna! Kako im je ostalo još 50.000 kuna, toliko su već u ponedjeljak uplatili na poseban račun općine Gunja za prikupljanje humanitarne pomoći.

Lista predvođena HDZ-om potrošila je prethodnih tjedana 442.000 kuna, a obećali su donirati 200.000 stradalima u Slavoniji. Tportal u četvrtak ujutro još uvijek nije dobio odgovor jesu li i kome uplatili novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo