Roditelji, oprez! Dječja igrališta opasna su za djecu

26.3.2012.
9:03
VOYO logo

Nedavna nesreća u Mirkovcima, gdje je dječaka poklopio i teško ozlijedio koš, otvorila je pitanje sigurnosti sprava na igralištima. Nemali je broj nesigurnih objekata namijenjenih djeci.

Na većini sportskih terena u Zagrebu sprave je ugradio Zrinjevac, čiji direktor Igor Toljan tvrdi da su ispravne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sprave koje mi ugrađujemo su certificirane i one imaju sve papire potrebne za korištenje", kaže Toljan. No, kad se na koševe vješa, a na golovima sjedi, sigurnost nitko ne može garantirati.

Da su sprave na igralištima česti uzrok ozljeđivanja potvrđuje liječnik Zoran Barčot iz dječje bolnice u Klaićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad nudi igrališta poduzetnicima

''Imamo situaciju da su golovi bili neadekvatno pričvršćeni i padali po djeci, da su konstrukcije koševa padale po djeci i prikliještile ruku, nogu, glavu i nanijele vrlo ozbiljne i teške ozljede'', rekao je.

Nesigurnih sprava u gradu ima, i to nemali broj, priznaje direktor Zrinjevca, ali radi se, kaže, uglavnom o spravama na divljim sportskim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za održavanje i sigurnost sportskih sprava na otvorenim gradskim terenima odgovoran je grad ili škola i ustanova kojima su ona povjerena na upravljanje. Zbog pomanjkanja novca i zapuštenosti pojedinih sportskih igrališta, grad ih odnedavno nudi u zakup i privatnim poduzetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo