JESTE LI IZNENADENI? / Nova TV posteno 'tuce' HTV

9.3.2015.
13:02
VOYO logo

Najgledanija emisija u veljaci, na temelju istrazivanja reprezentativnog za cijelu populaciju stariju od cetiri godine, bio je Dnevnik Nove TV od 22. veljace s 21,39 posto gledanosti, a slijedi jedna epizoda dramske serije Kud puklo da puklo na Novoj TV koja je imala 20,95 posto gledanosti.

RTL-ovih emisija nema u vrhu

U top deset najgledanijih emisija u toj skupini cetiri su iz programa Nove TV, a cak sest iz programa HTV 1 medu kojima je na posljednjem, desetom mjestu prijenos inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic kojeg je vodila Elizabeta Gojan s gledanoscu od 17,05 posto. U top deset najgledanijih emisija nije bilo niti jedne RTL-ove emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istrazivanju gledanosti emisija u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina najgledaniji je bio The Voice - najljepsi glas Hrvatske prikazan na HTV-u 1 sa 17,24 posto gledanosti, a u ciljnoj skupini od 18 do 54 najgledanija je bila dramska serija NoveTV Kud puklo da puklo sa 17,76 posto gledanosti. U top deset emisija u tim ciljnim skupinama usla je i jedna RTL-ova emisija - prijenos utakmice Katar - Francuska sa Svjetskog prvenstva u rukometu.

HRT 1 raste

Istrazivanje pokazuje da je u porastu gledanost prvog programa Hrvatske televizije - u sijecnju je imao 16,95 posto, a u veljaci 17, 83 posto gledanosti. Gledanost HTV 2 je u laganom padu sa 6,27 posto u sijecnju na 6,05 posto u veljaci, dok je HTV 3 vec drugi mjesec ispod dva posto gledanosti (1,78), a HTV 4 lagano raste s 3,09 na 3,47 posto gledanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istrazivanju koje provodi specijalizirana agencija AGB Nielsen, u veljaci su gledatelji proveli 6,5 posto vise vremena uz televizijske programe nego u istom razdoblju prosle godine. Podaci koji su reprezentativni za kompletnu populaciju stariju od cetiri godine sto zivi u kucanstvu s ispravnim televizorom (4.090.004 stanovnika) pokazuju da je prosjecan broj minuta gledanja televizijskog programa po pojedincu u veljaci iznosio 312 minuta, a u istom razdoblju prosle godine 293 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo