Jelušić zabranio da Željku Antunović zovu na sjednice

Ivo Jelušić, koji pretendira na mjesto šefa zagrebačkog SDP-a, poludio je kada je vidio ime svoje protukandidatkinje Željke Antunović na pozivnicama za sjednice mjesnih organizacija.

7.12.2009.
11:03
VOYO logo

Za otprilike mjesec dana SDP će birati nasljednika Milana Bandića, odnosno šefa zagrebačkog SDP-a. Novi predsjednik birat će se između Ive Jelušića, Željke Antunović i Davora Bernardića.

Bitka po mjesnim organizacijama već se poprilično zahuktala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je prošlog tjedna Ivo Jelušić, koji trenutno kao v.d. vodi zagrebački SDP-a, doslovce poludio kada je doznao da su dvije mjesne organizacije Novi Zagreb – zapad i Podsljeme na pozivima za svoje sjednice kao goste navele i njegove protukandidate Željku Antunović i Davora Bernardića, piše Jutarnji list.

"Kada je vidio pozive, Jelušić je odmah nazvao tajnice tih organizacija i toliko vikao na njih da su odzvanjali uredi u Praškoj", tvrdi jedan od članova zagrebačkog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardićevo ime nije toliko zasmetalo Jelušiću za razliku od imena Željke Antunović.

Stoga je od predsjednika tih organizacija Jadranka Baturića i Mislava Žagara tražio da pošalju nove pozive bez imena gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je do nesporazuma pa smo slali nove pozive. Nitko od njih troje koji su navedeni kao gosti to nije jer su na tim sastancima oni ionako trebali biti: Jelušić kao v.d. predsjednika SDP-a Zagreba, Antunović kao članica Predsjedništva stranke koja i predstavlja Zagreb i Bernardić kao član Izvršnog odbora te organizacije", objašnjava Baturić.

Otkriva, međutim, da su Antunović pozvali tek nakon što je sama najavila svoj dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time potvrđuje informacije iz zagrebačkog SDP-a prema kojima Jelušić posljednjih tjedana intenzivno održava sjednice mjesnih organizacija, ali Antunović ne zove na njih iako je ona to od njega navodno tražila.

To ne čudi jer je poznato da je Milanovićevim ljudima u Zagrebu izbor Željke Antunović za novu šeficu zagrebačkog SDP-a neprihvatljiv gotovo jednako kao što im je bio i Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojom kandidaturom Antunović je Iblerovu trgu poremetila planove prema kojima su nakon Bandićeva samoisključenja trebali preuzeti kontrolu nad SDP-om grada Zagreba.

Stoga, kaže izvor Jutarnjeg lista, Antunović žele na sve načine odvojiti od članova u Zagrebu da bi joj umanjili šanse za pobjedu na unutarstranačkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200909260093006 arti-200909260073006 arti-200911050626006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo