JELENA VELJAČA KOMENTIRALA SLUČAJ OGNJENA VUKOJEVIĆA: / 'I privilegirani muškarci su vrlo često nasilnici'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što su bivšem nogometašu Ognjenu Vukojeviću izrečene mjere opreza zbog prijetnji ubojstvom supruzi, šogorici i punici,

9.5.2020.
22:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i aktualni izbornik reprezentacije do 20 godina, Ognjen Vukojević danas je uhićen zbog obiteljskog nasilja. No, nakon što ga je policija privela, tužiteljstvo ga je ispitalo, a potom i pustilo da se brani sa slobode. Zbog prijetnji ubojstvom supruzi, njezinoj majci i sestri zabranjeno mu je približiti se supruzi na manje od 200 metara, a mora se i iseliti iz zajedničkog doma.

Odselio se

"Mogu potvrditi kako sam zbog određenih nesuglasica sa suprugom obavio razgovor u Državnom odvjetništvu. Pušten sam uz obvezu da, dok se ove nesuglasice u potpunosti ne riješe, ne živimo u istom kućanstvu. Vjerujem kako ćemo ovu situaciju uskoro riješiti u krugu naše obitelji, a do tada vas molim za razumijevanje u potrebi da naše obiteljske stvari zadržimo u svoja četiri zida", napisao je Vukojević u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI VATRENI PRIVEDEN ZBOG PRIJETNJI OBITELJI? /

Vukojevića u pripitom stanju odvela policija. Optužen za nasilno ponašanje?

Image
LEGENDARNI VATRENI PRIVEDEN ZBOG PRIJETNJI OBITELJI? /

Vukojevića u pripitom stanju odvela policija. Optužen za nasilno ponašanje?

Nitko ne pruža pomoć žrtvama

Tužiteljstvo ga tereti da je prije dvije noći pijan došao kući, što je njegovoj supruzi zasmetalo, a on je potom, kako piše u u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, "...s nakanom da je uplaši počeo je vikati na nju, a potom joj je, osnovano se sumnja, izrekao prijetnje koje se odnose na nju i članove njezine uže obitelji. Nakon što je oštećenica u strahu za svoj život mobitelom pokušala nazvati policiju, okrivljenik joj je, osnovano se sumnja, iz ruke pokušao istrgnuti mobitel odgurnuvši je."

Vukojevićeva supruga će možda, poput mnogih drugih, povući prijavu. Mnoge to ne iznenađuje, jer žrtvama nakon prijave nitko ne pruža pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja: Žrtvama treba potpora

"Mi imamo osumnjičenika kojeg odvedemo, a žrtva ostane sama i počnu pitanja: 'A što ću ja sada? Tko će mi platiti ovo? Kako ću djeci objasniti? Kako ću izaći na ulicu?' Jedine žrtve koje se srame jesu žrtve nasilja i silovanja", rekla je za RTL sutkinja Visokog prekršajnog suda, Branka Žigante Živković i apelirala na uvođenje austrijskog modela zaštite: "U trenutku kad imamo nasilje, da policija obavijesti nevladin sektor, a oni zovu žrtvu i kažu joj: 'Mi smo tu da vam damo potporu'. Jer njima treba potpora."

Nasilje ne prestaje zbog uspjeha

Glumica i osnivačica inicijative 'Spasi me', Jelena Veljača u Vukojevićevu je slučaju zadovoljna je brzom reakcijom MUP-a te ističe da je ovo prvi slučaj u kojem je nasilnik izdvojen s mjesta stanovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je dobar trenutak da se podsjetimo da i privilegirane žene mogu biti žrtve i da su privilegirani muškarci vrlo često nasilnici. Nema apsolutno nikakve razlike. Anomalija je anomalija i ona ne prestaje zbog pozicije u društvu ili nekakvog potencijalnog uspjeha", poručila je Veljača.

A hoće li Vukojević imati privilegiju i dalje voditi U-20 reprezentaciju ovisi o Hrvatskom nogometnom savezu koji prati cijeli slučaj: "HNS ima nultu stopu tolerancije protiv bilo kakvog nasilja, tako i u ovom slučaju, tako da nadležna tijela kad čujemo informacije, sigurno će Hrvatski nogometni savez donijeti adekvatnu odluku", poručio je izvršni direktor Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo