'JEL' VRUĆE ISPOD TOGA?': Novinarka u burkiniju šetala splitskim plažama i doživjela jako iznenađujuće komentare

Image
Foto: AFP, FETHI BELAID

Većinom pozitivne komentare doživjela je novinarka Slobodne Dalmacije koja je odjenula burkini i krenula u šetnju splitskim plažama kako bi vidjela kako će kupači reagirati na njezinu pojavu.

5.9.2016.
22:40
AFP, FETHI BELAID
VOYO logo

Burkini, kupaći kostim za žene muslimanske vjeroispovijesti, posljednjih je dana podigao pravu prašinu u svjetskoj javnosti, jer su ga neki gradovi na svojim plažama zabranili. Riječ je o kupaćem kostimu izrađenom od rastezljivog elastina, koji se sastoji od dva dijela - dugih hlača i tunike koja prekriva stražnjicu te obvezne kape po uzoru na one sportske, pod koje se zavuče kosa. Zbog higijene ispod burkinija se ne odijeva donje rublje.

Upravo tako odjevena splitskim se plažama prošetala novinarka Slobodne Dalmacijenastojeći otkriti kakve će na to biti reakcije naših ljudi. I doživjela je pozitivan odjek. Na Bačvicama, prepunim stranaca, gotovo da je nisu ni primijetili. Domaći su je tek tu i tamo gledali ispod oka. Na upite koliko je sati većinom su odmah odgovarali dok je samo jedan mladić kazao: "Ups, mislio sam da ste Arapkinja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PANIKA NA SPLITSKOJ PLAŽI: /

Pojavile su se dvije žene u burkiniju, a kraj njih muškarci s crnim torbama

Image
PANIKA NA SPLITSKOJ PLAŽI: /

Pojavile su se dvije žene u burkiniju, a kraj njih muškarci s crnim torbama

'Joj, što ste se lijepo obukli'

Otvoreno divljenje doživjela je na Firulama gdje ju je jedno društvo u kafiću komentiralo: "Ma, prekrasni ste! Oduševljeni smo vašom odjećom! Nije nam jasno zašto oko toga itko pravi problem..." "Joj, što ste se lijepo obukli. A i zgodni ste 'od sebe'", kazala je jedna Hercegovka.

Simpatična reakcija bila je ona muških kupača na Firulama, od kojih je jedan upitao: "Je l' vruće ispod toga?", na što nije dobio odgovor, niti pogled, samo tihi mimohod s knjigom pod mišicom. "Ne zna hrvatski", promrsio je za sebe, na što mu je susjed na zidiću dodao: "Zna ta hrvatski, i to dobro...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo