istraga pod nazivom 'blok' / Jednomjesečni pritvor bivšem državnom ministru Damiru Hadžiću

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Hadžić je uhićen ranije ovaj tjedan u sklopu istrage pod kodnim nazivom "Blok" usmjerene protiv veće skupine osoba povezanih sa sumnjivom kupoprodajom zemljišta

3.12.2016.
11:38
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Sarajevu odredio je u subotu jednomjesečni pritvor Damiru Hadžiću, bivšem ministru prometa i komunikacija BiH i nekadašnjem visokom dužnosniku Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), potvrđeno je iz županijskog tužiteljstva koje je i zatražilo tu mjeru.

Glasnogovornica tužiteljstva Azra Bavčić kazala je da je sud uvažio argumente da bi Hadžić ostankom na slobodi mogao pokušati utjecati na svjedoke ili uništiti dokaze koji ga dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hadžić je uhićen ranije ovaj tjedan u sklopu istrage pod kodnim nazivom "Blok" usmjerene protiv veće skupine osoba povezanih sa sumnjivom kupoprodajom zemljišta.

Hadžića se izravno tereti da je u vrijeme kada je obnašao dužnost načelnika sarajevske općine Novi Grad nezakonito isplatio Esedu Radeljašu, tadašnjem općinskom vijećniku, iznos od milijun konvertibilnih maraka (500 tisuća eura) iz općinskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeljaš je te novce dobio nakon što je tužio općinu koja mu je oduzela pravo raspolaganja građevinskim zemljištem što ga je ranije od nje i otkupio.

Za jednu veliku građevinsku parcelu Radeljaš je platio tek nešto više od 44 tisuće konvertibilnih maraka (22 tisuće eura) uz obvezu da na njoj izgradi stambeni objekt no to nikada nije učinio pa mu je zemljište i oduzeto po isteku roka predviđenog za početak gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu sumnjiči Hadžića da je zapravo bio u dosluhu s Radeljašom i da je cijela transakcija "namještena" kako bi obojica iz nje izvukla materijalnu korist.

Damir Hadžić je godinama bio predsjednik Glavnog odbora SDP-a, a nakon što je ta stranka pretrpjela poraz na općim izborima 2014. godine, a on osobno nije uspio izboriti mandat zastupnika u parlamentu BiH podnio je ostavku na sve stranačke dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo