nakon tri sata rasprave / Jednoglasna odluka HVIDRA-e: Igre će se održati u Vukovaru, ali ne i u isto vrijeme kada i prosvjed

Nakon burnih reakcija zbog preklapanja igara invalida domovinskog rata i prosvjeda u Vukovaru, HVIDRA je donijela odluku

25.9.2018.
19:15
VOYO logo

Glavni odbor HVIDRA-e gotovo tri sata raspravljao je iza zatvorenih vrata ostaviti igre u Vukovaru ili ih prebaciti u Makarsku. Odluka je jednoglasna. Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDRA-e kazao je kako se natjecanje ratnih vojnih invalida u Vukovaru odgađa "jer gradonačelnik nije artikulirano ni jasno rekao zašto je iskoristio taj datum za koji je znao da mi dolatzimo u Vukovar."

Penavine zahtjeve, kažu podržavaju ali ih je trebao iskomunicirati na drugi način. "Zasigurnio da je namjerno zlorabio taj datum jer smo odluku donijeli u 6 mjesecu. Nama je to 20 godina od zadnjih igara u Vukovaru", tvrdi Periša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj prosvjed najavljen je zasjenio naše plemenite ideje iako i njegove namjere su dobre s obzirom na požurivanje na procesuiranje ratnih zločina", kazao je Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e.

U Vukovar na prosvjed organizirano ne namjeravaju ići. S druge strane koordinacija braniteljskih udrugiz Domoviskog rata Split daje apsolutnu podršku vukovarskom gradonačelniku, U Vukovar će ovisno o financijama ići s jednim ili dva autobusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlozi za podržavanje tog prosvjeda su vrlo jednostavni. Gospodin Peneva je uputio jednu vrstu apela, jednu vrstu poziva da prisili na određen način institucije da počnu raditi svoj posao. Svi mi danas, nemojmo se zanosit, znamo kakvo je stanje u Vukovaru pogotovo po pitanju javnog apela gospodina Penave", kazao je Zoran Buzdovačić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Split.

Podrška Penavi stiže i iz Zadra. Od HVIDRA-e su se odvojili prije 12 godina, a Đakićeve pokušaje premještanja, a potom odgađanje igara smatraju ulizivanjem vladajućima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je stranački vojnik i treba štititi  interese stranke alisam mišljenja da onaj tko je stranački vojnik, koji je profesionalni političar da ne bi trebao utjecaj da vodi udruge proizašle iz Domovinskg rata", kazao je Klaudio Vidaić iz Samostalne udruga HVIDRA Zadar.

Kada će se odgođene igre održati još se ne zna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković se ogradio od datuma pomicanja HVIDRA-inih igara iako je predsjednik udruge HDZ-ov Josip Đakić, a nije htio komentirati niti indirektnu prozivku Glavaša da je Milijan Brkić netko tko možebitno stoji ili je utjecao na Ivana Penavu i organizaciju prosvjeda. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo