JEDNO TIJELO S BOURBON RHODEA JE NEIDENTIFICIRANO? Obitelji i prijatelji nestalih pomoraca još se nadaju: / 'Dino, vrati se!!!'

Image
Foto: Facebook

Jednu splav još nisu našli. Ljubazno vas molimo da nam pomognete pronaći nestale, stoji u apelu koji potpisuju obitelj i prijatelji nestalih

29.10.2019.
9:01
Facebook
VOYO logo

Nešto više od mjesec dana nakon havarije francuskog tegljača Bourbon Rhodea sudbina hrvatskog kapetana Dine Mikšića i ostalih nestalih pomoraca i dalje je nepoznata. U Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue objavili su još jedan apel u kojem naglašavaju kako se pomorci iz Hrvatske, Filipina i Ukrajine i dalje smatraju nestalima.

"Bili su na brodu Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna tijekom uragana Lorenzo u Atlantskom oceanu. U trenutku havarije na brodu je bilo 14 članova posade koji su bili spremni na evakuaciju. Aktivirali su splavove za spašavanje. Potraga za njima trajala je svega tjedan dana i spašena su trojica članova posade dok su još trojicu našli mrtve. Ostatak posade više nitko ne traži, a mi imamo razloga vjerovati kako jednu od tri splavi još uvijek nisu našli. Na njoj ima hrane i vode za oko tri mjeseca. Ljubazno vas molimo da nam pomognete pronaći nestale", stoji u apelu na engleskom jeziku koji potpisuju obitelj i prijatelji nestalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se dodaje kako je na popisu nestalih osmero ljudi jer je jedno tijelo, pronađeno u ranijim pretragama, i dalje neidentificirano.

Image
'IMAMO RAZLOGE VJEROVATI DA SU ŽIVI': /

Uputili apel i objavili nove koordinate gdje bi mogli biti nestali pomorci i kapetan Dino Miškić

Image
'IMAMO RAZLOGE VJEROVATI DA SU ŽIVI': /

Uputili apel i objavili nove koordinate gdje bi mogli biti nestali pomorci i kapetan Dino Miškić

'Nitko od nas ne dvoji da je Dino negdje tamo'

Prijatelji Dina Miškića i dalje pišu poruke posvećene njemu pa tako u jednoj stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na umu mi je dan kad će se Dino pojavit! Dan kad će doći kući, dan... jer nitko od nas ovdje 45 tisuća ne dvoji da je negdje tamo! Čeka! Obitelji i prijateljima, majci, želim to od sveg srca! Dino.... Vrati se!!! Vrati se!!! Nisi zaboravljen, i nećeš nikad biti!"

'Jedva ga čekan vidit'

U drugoj poruci obraća mu se bivši kolega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dino je bija moj prvi oficir par godina. Sve šta san zna san ga naučija. Virujen u svoje znanje i čekan ga da dođe doma. Volin ga ka mlađeg brata i jedva ga čekan vidit".

Jedna korisnica Facebooka napisala je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim svaki dan za njega i njegove mornare. Porijeklom sam iz Dalmacije i znam kako su to pošteni ljudi. Teško mi je da ovako mlad nestane zbog tuđe indolencije i neljudskosti. Bog će sve okrenuti na dobro."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo