Turisti iz jedne zemlje 'poludjeli' za Hrvatskom, a evo i zašto!

Turistička sezona, unatoč nestabilnom vremenu - ide prema vrhuncu, a ove se godine za Hrvatsku zanima dosad nezabilježen broj Korejaca. U prvih šest mjeseci diljem zemlje odmaralo ih se 108.

21.7.2014.
9:24
VOYO logo

Pozitivnih trendova ima još. Avioprijevoznik Korean Air od svibnja do listopada jednom tjedno, s jednim presjedanjem povezuje Split i Seul. Pojedine turističke agencije s Korejcima imaju velike planove - i već su u Seulu otvorili i predstavništva.

I korejski veleposlanik tvrdi da je Hrvatska trenutačno najpopularnije odredište među Korejcima, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hrvatska ima mnogo toga što Korejce privlači - prekrasne krajolike, more, otoke, kulturu i povijesnu baštinu. No s tim atrakcijama Korejci se su upoznali tek nedavno, zahvaljujući popularnoj TV emisiji snimanoj u Hrvatskoj'', kazao je Suh Hyung-Won, korejski veleposlanik u RH.

Dakako, na hrvatski će turizam i ove godine najsnažnije utjecati tradicionalna emitivna tržišta poput Njemačke, Austrije i drugih susjednih zemalja. No pozitivan trend iz daleke Koreje ohrabruje jer su ti posjeti raspoređeni tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo