gosti crvenog tepiha / Jedna od glavnih zvijezda otvorenja SFF-a i Zrinka Cvitešić!

Počeo je najveći i najvažniji filmski događaj u ovom dijelu Europe - Filmski festival u Sarajevu. U jubilarnom, 20. izdanju do iduće subote će se prikazati čak 247 filmova, a jedna od glavnih zvijezda otvorenja bila je hrvatska glumica Zrinka Cvitešić.

16.8.2014.
19:11
VOYO logo

Crveni tepih Sarajevo film festivala po 20. je put ugostio filmsku elitu. Festival je otvoren projekcijama filmova "Pasja ljubav", "O konjima i ljudima" te omnibusa "MostoviSarajeva". Natjecateljski program ove godine je izuzetno bogat tvrde organizatori.

"Mislim da će biti zadovoljna i publika i filmski profesionalci - radi se zaista o 9 naslova, izuzetnih naslova koji se takmiče za Srce Sarajavo i ono što je zanimljivo je da postoji jedan mali odmak od teških ratnih tema. Ima dosta teških tema ali ne onih koje su vezane za rat i tranziciju", kazala je selektorica igranih filmova ElmaTataragić.

Natjecateljski dio otvorio je film AndreeŠtake - Cure - život druge.

"Film je na našem, radi se isto o ovim prostorima tako da sam uzbuđena, ali zanima me kako će gledaoci i publik ovdje prihvatiti film", izjavila je redateljica Andrea Štaka.

Posebni gost večeri bio je meksički glumac Gael Garcia Bernal koji je dobio i nagradu Počasno srce Sarajeva.

"Veoma je čudno biti ovdje jer prikazat ćemo film koji je snimljen kad mi je bilo 19. Dakle prije 16 godina i sad ćemo ga pogledati ovdje zajedno. Hvala vam Ovo zapravo potvrđuje da je kinematografija univerzalni jezik. Veliko je zadovoljstvo biti ovdje, ne mogu vam opisati koliko sam sretan", poručio je glumac.

Crvenim tepihom zablistala je i ZrinkaCvitešić.

"Nije me predugo bilo, kad sam ulazila... predugo me nije bilo!", izjavila je te dodala: "Dogodila se jedna nevjerovatna stvar, to je da mi se ponudilo... što je spojilo neke dvije moje najveće ljubavi, a to je dramski tekst i glazba".

Idućih 8 dana poklonici sedme umjetnosti moći će uživati u 247 filmova iz 60 zemalja svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo