MASKE SU IPAK SAMO PREPORUKA, A NE OBVEZA: / Sisačko-moslavačka županija pojasnila poslanu obavijest

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u subotu je uputio obavijest građanima županije o obaveznom nošenju zaštitnih maski, a potom i pojašnjenje kako se ne radi o obavezi,

25.4.2020.
13:49
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je danas građane da nakon popuštanja antiepidemijskih mjera preporučuje nošenje zaštitnih maski.

"U razdoblju relaksacije mjera obavezno je nošenje zaštitnih maski kod svih žitelja naše županije. Niti jedna osoba ne može i ne smije zbog obavljanja bilo kojeg posla ući u zgradu županije, grada, općine, policijske uprave, banke, pošte i dr. bez nošenja zaštitne maske i bez prethodne dezinfekcije ruku i mobitela", stoji u obavijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnili su kako maske nisu obavezne nego se preporučuju,

Kako je rečeno u pojašnjenju, virus se prenosi kapljičnim putem pa nošenjem maski svaki stanovnik zaštićuje sebe, ali i druge. Nošenje maski posebno je preporučeno prilikom ulaska u zatvorene prostorije prilikom obavljanja poslova, kao što su zgrade županije, grada, općine, policijske uprave, banke, pošte i dr. Tom je prilikom nužno obaviti dezinfekciju ruku i mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije je registrirana jedna nova osoba pozitivna na SARS-CoV-2 virus, pa ih je trenutačno 18, a 15 ih je izliječeno. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalazi se četvero pacijenta, čije je opće kliničko stanje dobro, dok su drugi u samoizolaciji.

Inače, u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije je registrirana jedna nova osoba pozitivna na SARS-CoV-2 virus, pa ih je trenutačno 18. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI PROBLEM U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: /

Čini se da preživljava i na 92 °C! Zavladao strah zbog medicinske opreme

Image
NOVI PROBLEM U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA: /

Čini se da preživljava i na 92 °C! Zavladao strah zbog medicinske opreme

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo