JEDINA NEKRETNINA IPAK NEĆE BITI ZAŠTIĆENA: / Vladajući pronašli način kako pomoći građanima koji ostaju bez krova nad glavom

Image

Most i HDZ iznašli su rješenje za obitelji koje ovrhom ostaju bez krova nad glavom. Doduše, neće ispuniti svoje predizborno obećanje, ali ni građani neće završiti na ulici.

11.10.2016.
14:03
VOYO logo

Izmjene Ovršnog zakona jedna je od stavki sedam jamstava Mosta koji osobe pod ovrhom niije uspio spasiti opcije da im se oduzme jedina nekretnina koju imaju, ali je uspio iznaći način kako takvim osobama pomoći.

Mostov Miroslav Šimić tako tvrdi da oni kojima se oduzme jedina nekretnina, prema dogovoru Mosta i HDZ-a ipak neće završiti na ulici. On je za Dnevnik.hr pojasnio kako će obiteljima bez krova nad glavom tada država osigurati zamjenski smještaj, ili iz portfelja državnih stanova ili najmom odgovarajućeg stana od privatnog najmodavca. Također, u suradnji s drugim resorima pratit će se prihodovno stanje takve obitelji pa će im ova vrsta smještaja biti dostupna samo dok se ne oporave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I šef HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas da postoji ideja da onima koji ostanu bez nekretnine država na određeno vrijeme osigura smještaj, no dodao je i da je to sve još u fazi prijedloga. Šimić, pak, tvdri kako se detalji tog rješenja još usuglašavaju, ali da je dogovor o toj temi postignut.

Image
OVRHE IZGUBILE PRAVI SMISAO: /

Služe samo kao izvor bogaćenja Fine, odvjetnika i javnih bilježnika

Image
OVRHE IZGUBILE PRAVI SMISAO: /

Služe samo kao izvor bogaćenja Fine, odvjetnika i javnih bilježnika

Blokirani nezadovoljni

DUUDI ima na raspolaganju 906 slobodnih stanova, od čega je njih 340 u potpunom državnom vlasništvu. Nisu svi u primjerenom stanju pa bi država stoga posezala i za najmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udruzi Blokirani nisu zadovoljni takvim rješenjem. Štoviše, tvrde kako Petrov namjerava 330.000 blokiranih hrvatskih obitelji zauvijek smjestiti u socijalne ustanove te da političari ne preuzimaju odgovornost za njih. Pritom napominju kako se prije izbora puno obećavalo, da bi obećanja bila tek "još jedna smrtna zamka za uništavanje hrvatskog stanovništva, oduzimanje krova nad glavom i smještaj pod socijalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo