Radnik koji je prosvjedovao počinio samoubojstvo

Pedesetogodišnjak, koji je 30 godina radio u Gredelju, nakon što se u petak ujutro vratio iz tvrtke, počinio je samoubojstvo.

21.9.2012.
21:02
VOYO logo

"Riječ je o čovjeku koji je 30 godina radio u Gredelju. Tijekom Domovinskog rata, od 1991. do 1995., bio je u vojsci i policiji. Jučer je s nama bio na prosvjedu, bio je angažiran kao jedan od naših ljudi koji su zajedno sa zaštitarima osiguravali mir i red na Markovom trgu", kazao je za Danas.hr Željko Starčević, predsjednik Sindikata radnika TŽV-a Gredelj.

Njegov 50-godišnji kolega u petak je došao na posao, ali je oko 8,30 sati otišao doma i počinio samoubojstvo. Bio je oženjen i imao je kćer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitka za tvrtku

Podsjetimo, u četvrtak je oko tisuću radnika TŽV-a Gredelj prosvjedovalo na Markovom Trgu protiv stečaja tvrtke i gubitka radnih mjesta. Tvrde da Vlada pregovara s tvrtkama koje su ih izdale, te traži vlakove u inozemstvu dok njihov jedinstveni proizvod stoji u pogonu.

Radnici tvrde da za stečaj Gredelja nema osnove, jer tvrtka ima 1,5 milijardi kuna imovine, a trenutno ima ugovoren posao za 150 milijuna kuna. Ako je preustroj nužan, poručili su da pristaju na do 300 otkaza radnicima koji mogu ostvariti invalidsku ili su pred starosnom imovinom. Ne žele ni čuti za otpuštanje 700 radnika, koliko je planirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić: Gredelj je savršen primjer kako se ne smije raditi

Situaciju u TŽV Gredelju u petak je komentirao potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Za njega je Gredelj "klasični, standardni, savršen primjer kako se ne smije raditi". Da je po njemu, od 1.400 radnika davno bi ostalo 300 do 400 i pripojilo bi se Končaru. Radnici, poručio je, moraju shvatiti da se uprava odlučila na prevelik zalogaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo