Kultni bend / Jedan od najvećih britanskih bendova prvi put u Hrvatskoj: I to na INmusic festivalu!

Suede, uz Oasis, Blur i Pulp, su bili velika četvorka britanske glazbene scene

25.6.2019.
19:50
VOYO logo

Nazivaju ih jednim od najvećih bendova u povijesti britanske scene. Grupa Suede 90-ih je godina predvodila val takozvanog brit popa. Uz bendove Oasis, Blur, Pulp, proglašeni su velikom glazbenom četvorkom s otoka. I sami ne mogu vjerovati, ali prvi put nastupaju u Hrvatskoj, i to večeras na INmusic festivalu.

Opušteni, s istančanim smislom za humor, više od 30 godina Brett i Matt jedini su stalni članovi kultnog britanskog benda Suede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, mi se mrzimo. Imamo odvojene garderobe, ali kada komuniciramo, razgovaramo samo walkie-talkiejem. Ponekad, kada nas pravno obvežu, onda moramo stajati jedan do drugog na pozornici", rekao je Brett Anderson.

Šalu na stranu, 90-ih su žarili i palili te bili jedan od najboljih britanskih bendova. U međuvremenu su se raspali i opet oformili. Večeras svoj premijerni nastup u Hrvatskoj imaju na INmusic festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, bio sam prije ovdje. U stvari, imam nekoliko prijatelja iz Hrvatske. Bio sam već u Zagrebu, ali i na Hvaru. Tako da znam ponešto o Hrvatskoj", kazao je Anderson.

Suede, uz Oasis, Blur i Pulp, su bili velika četvorka britanske glazbene scene. Nakon raspada benda 2003. godine bilo je potrebno puno energije i vremena da se vrate na scenu. Dugogodišnje iskustvo danas smatraju velikom prednošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naučiš reći ne jer jedna od stvari kad si mladi bend je da prilike godinama nisu na vidiku i onda kad dođe ona prava, zgrabiš odmah sve što naiđe", rekao je Matt Osman i dodaje:

"Ali kad si stariji, postaje teže. Moraš naučiti da se ne ponavljaš. Teško, jer kad si stariji, nema te navale uzbuđenja kao kad si bio mlađi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta mladost, uz neviđenu popularnost, donijela im je i probleme. Svađe u bendu, ovisnosti o drogama. O svemu je Brett progovorio u svojoj autobiografiji, a i cijeli bend nedavno je snimio dokumentarac - Suede: The Insatiable Ones.

 „Ljudi imaju iskrivljenu sliku o bendovima. Misle kako mi planiramo svaki korak u karijeri. Nama tako nije bilo. Više bih to opisao kao ulazak na nekakav autobus koji će te odvesti u nekom nepoznatom smjeru“, rekao je Osman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato večeras imaju poznati smjer: Jarun i druga večer INmusica. Glazbena poslastica samo što nije počela.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo